• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Откриха язовир, който го няма в регистрите

Откриха язовир, който го няма в регистрите

/КРОСС/ Два язовира в община Борован са поставени под постоянно наблюдение след проверка на Басейнова дирекция към Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Единият от тях е в предаварийно състояние. Експертите с изненада открили и язовир, за който няма данни, че съществува в регистрите.
Язовир "Гарвански геран" при село Малорад е в предаварийно състояние и вече е поставен под постоянно наблюдение. Огледът на експертите показва, че към момента той не прелива през преливника. Изграден е сифон, който отвежда вода от него. Под постоянно наблюдение е и язовир "Езерска падина".
Кметът на Борован твърди в писмо до медиите, че язовирите "Стубеля" и "Братковец" не могат да предизвикат голямата вълна, която потопи Мизия. В средата на юли МОСВ предложи ДНСК да контролира язовирите. След закриването на Агенцията по хидромелиорации през 2010 г. няма институция, която да наблюдава тяхното техническо състояние.
След потопа в Мизия, хората говорят, че властта ги убеждава, че наводнението се е случило от проливния дъжд, защото ако е природно бедствие, страната ни ще получи компенсации от Брюксел. В случай, че потопът е предизвикан от язовир, тоест от небрежност и немарливост, вместо компенсации ще се налагат санкции.
Служебният кабинет ще работи по Директивата за управление на риска от наводнения, което трябваше да се случи през 2012 г. Още тогава Брюксел ни заплаши със санкция, ако не бъде въведена в българското законодателство, съобщи ТВ7.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.