• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Холандия предупреди бежанците за спартански условия

Холандия предупреди бежанците за спартански условия

/КРОСС/ Холандия предупреди бежанците за спартанските условия на живот, които ги очакват. Финландските власти обявиха нови критерии за прием на бежанци от Ирак.
Холандското правителство разпространи открито писмо до бежанците. В посланието на английски, подписано от държавния секретар в Министерството на правосъдието и сигурността Клаас Дейкхоф, се описват спартанските условия на живот, очакващи желаещите да получат убежище, ако решат да останат в Холандия.
„В страната има недостиг на стаи в постоянните центрове за прием на кандидати за убежище. Затова на първоначалния етап ви очакват спартански условия с настаняване в спортни центрове или палатки заедно с други хора", пише в писмото.
По-нататък в него се казва, че разглеждането на молбите за бежански статут може да отнеме половин година, а в случай на отказ заявителят е длъжен незабавно да напусне страната.
Лицата, получили разрешение да останат, „може да бъдат принудени да живеят в домове-контейнери или преустроени офис сгради" и да си делят жилищна площ с други бежанци.
В писмото се подчертава, че събирането на семейства е възможно само след като са получени всички необходими разрешения, което може да отнеме доста време.
Писмото е поредната стъпка за намаляване на бежанския поток и целта му е кандидатите за убежище да знаят за какво трябва да са готови. През последните две седмици в Холандия са пристигнали почти 5 хиляди души от региони на конфликти. Властите предполагат, че общият брой за 2015 г. на подалите молби за бежански статут ще достигне 60 хиляди души.
Финландската Служба по миграцията също предприе някои мерки. Днес бяха обявени нови критерии за получаването на бежански статут от мигрантите от Ирак. „Нашите анализи показват, че ситуацията в много региони на Ирак малко се е успокоила. Тя остава сложна и тежките условия на живот сами по себе си са допълнителен проблем в големи части от страната", посочи службата. В сравнение с предишни, новите анализи сочат, че обстановката се е успокоила най-вече в провинция Вавилон и град Киркук. В Багдад тя остава проблематична, но хората, идващи оттам, не може да бъдат разглеждани като изложени на риск да станат жертва на насилие, посочва службата.
При наличието на тези нови анализи молбите за бежански статут ще се разглеждат на индивидуален принцип, като ще се отчитат посочените от заявителя причини.
Иракските бежанци в момента са 70% от всички кандидати за убежище във Финландия. Финландското Министерство на външните работи очаква новите оценки за ситуацията в Ирак да повлияят на този брой. Молбите за получаване на бежански статут от иракчани до момента бяха временно замразени.
Във Финландия вече работят повече от 100 различни центъра - постоянни и временни, а преди да започне активното увеличение на броя на кандидатите за убежище те са били малко повече от 20.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.