• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Започна делото срещу обвинените за убийството на Борис Немцов

 Започна делото срещу обвинените за убийството на Борис Немцов

/КРОСС/ В Москва започна делото по убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, съобщава БНР.
Той бе убит на 28 февруари 2015 г. в центъра на руската столица. Семейството на Немцов обяви чрез своя адвокат, че няма да иска компенсация за неговата смърт.
В хода на предварителните изслушвания по делото за убийството на опозиционния руски политик Борис Немцов прокурорът поиска от съдебните заседатели да бъде удължен срокът на задържането под стража на участниците в него. В следствения арест се намират пет лица от кавказки произход, които са смятани за физическите извършители на убийството на Немцов. Според разследващите Заур Дадаев е прекият извършител. Хамзат Бахаев е снабдявал с информация извършители на убийството, а след това е трябвало да им осигури укритие. Сред задържаните е и Темирлан Ескерханов, както и двамата братя Анзор и Шадид Губашеви, които физически са наблюдавали и проверявали маршрута на предвижване на опозиционния политик. Разследването спрямо тях е завършено, но все още обаче то продължава около предполагаемия поръчител и организатор на убийството Руслан Мухудинов, за които в публичното пространство се знае, че се намира в неназована арабска държава далеч от руското разследване.
Мухмудинов е приятел и бивш шофьор на заместник командира на батальона "Север" - Руслан Геремеев. А самият Гаремеев е в най-близкия кръг на и.д. президент на Чечения Рамзан Кадиров. Лично Кадиров отрече преди няколко месеца съпричастността на Геремеев в насилствената смърт на Борис Немцов, добавя националното радио.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.