• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Петиция до Народното събрание за новия учебник по родинознание

Петиция до Народното събрание за новия учебник по родинознание

/КРОСС/Петиция „Изберете и прославяйте Българското" за признаването на новия и алтернативен учебник по родинознание на варненския общественик и историк Костадин Костадинов набира скорост в социалните мрежи. Тя е адресирана до Народното събрание, МС и МОН и в нея родители и учители посочват, че това е избраният за децата им учебник и настояват да бъде официално признат.

В петицията има следното обръщение към министъра на образованието Меглена Кунева : „Г-жо министър, Народът негодува против съдържанието на учебниците. Затова предшественикът Ви , професор, си подаде оставката! Не е важно да затворите бързо един АЕЦ, както и да напечатите бързо един учебник. Важното е този учебник да възпита истински Българи, които да живеят, творят, раждат и живеят за и в България! Вземете пример от историка и Българина г-н Костадинов!"

Учебникът по родинознание е създаден и издаден от Костадин Костадинов, шеф на Историческия музей в Добрич и общински съветник във Варна, заедно с негови съмишленици в края на август. Предназначен е за ученици от първи до четвърти клас. Първото хартиено издание от 5000 бройки, което е безплатно, се разграби за дни, като интерес е имало от българските училища в САЩ, Мексико, Исландия и др. Учебникът винаги ще бъде безплатен, категоричен е авторът му, който е получил предложения да направи второ издание, предлагани са му и средства, които той е отказал. Вече всеки може да си го изтегли в електронен вариант от блога на Костадинов и да си го отпечата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Браво!

Браво!

12.09.2016 07:52:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.