• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Путин връчи президентските награди в областта на науката и иновациите на младите учени

Путин връчи президентските награди в областта на науката и иновациите  на младите учени

/КРОСС/ Президентът Владимир Путин връчи на млади учени дипломи за 2018 г- в областта на науката и иновациите. Церемонията се състоя в Кремъл и традиционно бе посветена на Деня на руската наука, която се чества на 8 февруари. Указът за награждаване, държавния глава подписа на 5 февруари 2019 г.

Годишната награда, създадена през 2008 г., се присъжда на млади учени и специалисти за десети път. Целта е да стимулира по-нататъшни изследвания и да създаде благоприятни условия за нови научни открития. Лауреатите се награждават за значителен принос в развитието на националната наука, разработването на образци на ново оборудване и технологии, които осигуряват иновативното развитие на икономиката и социалната сфера, както и укрепване на отбранителните способности на страната. Размерът на премията тази година ще бъде 2,5 милиона рубли, а от следващата година, според президентския указ, подписан през ноември 2018 г., ще се удвои до 5 милиона рубли.
Награди бяха връчени на персонала на Института по атмосферна оптика "В. Е. Зуев" на Сибирския клон на Руската академия на науките Евгений Горлов и Виктор Жарков, които създадоха нов метод за дистанционно откриване на експлозиви, вредители за биоинсектициди Екатерина Грисанова от Новосибирския държавен аграрен университет.
Вячеслав Дячук, представител на Националния научен център по морска биология на името на А. В. Жирмунски от Далекоизточния клон на Руската академия на науките, получи награда за откриване на нови механизми за развитие на нервните системи на безгръбначни и гръбначни животни и служител на Института за наука и технологии „Сколково" Иван Оселедец за създаване на революционни компютърни технологии за решаване на многомерни проблеми във физиката , химия, биология, анализ на данни, базиран на тензорни разширения.
Наградата на президента на Руската федерация се състои от парична награда, диплома, почетен знак на лауреата на наградата и сертификат за нея, както и отличителна бележка на лауреата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Два нови самовара са измислили младежите , единият ядрен другия хиперзвуков .....

07.02.2019 23:11:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.