• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

ВИП ден на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2018“

ВИП ден на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2018“

/КРОСС/ ВИП ден на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2018“ ще се проведе на 19 юли 2018 г., четвъртък, от 08.30 до 14.00 ч. на борда на фрегатата „Верни” в акваторията на Бургас. Гостите ще наблюдават различни епизоди от учението на море и на брега, сред които: ликвидиране на последиците от терористичен акт - борба с пожар на борда на кораб; оказване на съдействие на органите на МВР за извършване на бордова инспекция на търговски кораб, заподозрян в незаконен трафик на оръжие; операция по спасяване на голям брой бедстващи хора на море; ограничаване на петролен разлив и др.

В учението участват 11 държави с 25 бойни и спомагателни кораби и катери, една подводница, 4 самолета, 5 вертолета и 2340 военнослужещи от военноморските сили на България, Белгия, Гърция, Германия, Италия, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Холандия, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и над 120 души от 20 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Основната цел на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите в учението страни чрез отработване участието им в операция за морска сигурност в отговор на криза. По време на него ще бъде сертифициран кораб на ВМС на Република България – фрегата „Верни”, съгласно методиката за оценка на НАТО – MAREVAL.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.