• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Русия започва военно учение с участието на 8 държави

Русия започва военно учение с участието на 8 държави

/КРОСС/ В Русия официално беше открито международното стратегическо командно-щабно учение „Център 2019". Мащабните маневри с участието на осем държави продължават до 21 септември.

Отличителната особеност на учението е неговият мащаб, заяви на официалната церемония по откриването руският заместник-министър на отбраната генерал-лейтенант Юнус-Бек Евкуров:

„Тук в единен строй стоят военнослужещи от Индия, Казахстан, Киргизия, Китай, Пакистан, Русия, Таджикистан и Узбекистан. Съвместните практически действия на войските ще се отработват на полигоните на Руската федерация, както и на полигоните на страните участници в учението и в акваторията на Каспийско море", каза той.

Генерал Евкуров подчерта, че учението е планово срещу условен противник и добави:

„Една от главните задачи на учението е укрепването на военното сътрудничество, в резултат на което трябва да бъде демонстрирана готовност за противопоставяне на всякакви предизвикателства, включително на международния тероризъм, както и обезпечаването на мира и стабилността в Централно-азиатския регион".

Маневрите са съсредоточени основно на територията на шест полигона в централния и южния военен окръг в Русия. Участват близо 130 хиляди военнослужещи, повече от 20 хиляди единици военна техника, 600 самолета и хеликоптера и до 15 бойни кораба.

На първия етап от учението ще се отработват отбранителни действия, на втория - настъпателни операция с цел разгром на противника.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.