• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Още общини удължиха ваканцията на учениците заради грип и наближаващия студ

Още общини удължиха ваканцията на учениците заради грип и наближаващия студ

/КРОСС/ Ваканцията на учениците в редица общини ще бъде удължена до 8 януари включително. В първия работен ден от новата година общинските съвети по места заседаваха, за да решат дали децата да останат по домовете си до неделя.
В грипна ваканция, освен обявената в някои общини по-рано, излизат и учениците в Добрич, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Монтана, Карлово и Габрово.
Удължена е ваканцията и за учениците от област Стара Загора, където днес беше обявена грипна епидемия. През последната седмица на старата година от РЗИ са регистрирали интензивен епидемичен процес от остри респираторни заболявания, които са достигнали пик от 370 случая на 10 000 души от населението сред всички възрастови групи. От Инспекцията са предложили на инспектората по образование 5 и 6 януари да бъдат неучебни дни. Доктор Таня Перчемлиева уточни за БНР, че все още не е изолиран щам на грипния вирус: „Преди празниците предприехме събиране на проби от общопрактикуващите лекари и неотложния кабинет и утре ще бъдат занесени в националната референтна лаборатория в София за уточняване на циркулиращия щам."
Заради очакваните ниски температури четвъртък и петък ще бъдат неучебни за Велико Търново, съобщи кметът на града Даниел Панов: „Не можем да кажем, че на този етап имаме грипна епидемия, но предвид ниските температури ще обявя два дена за децата, за да може да си стоят вкъщи на топло." Панов допълни, че от 2 500 деца в градините, днес са отишли само половината. В града няма приют за бездомни и статистика колко са хората без подслон. Обмисля се съвместно с БЧК да има пунктове, където да се раздава топъл чай.
В грипна ваканция до осми януари са и учениците от общините Пловдив, Карлово и Габрово.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.