• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

МОН: Назначена е цялостна финансова проверка на ПГХРТ „Цар Симеон Велики" Провадия

МОН: Назначена е цялостна финансова проверка на ПГХРТ „Цар Симеон Велики" Провадия

/КРОСС/ МОН започна проверка след получен сигнал от родител на ученик в Професионалната гимназия по хотелиерство, ресторантьорство и туризъм „Цар Симеон Велики" - Провадия, който съобщава за неизплатена стипендия за успешно проведена практика през септември 2014 г. в размер на 300 лв., съобщава пресцентърът на МОН. 

Извършената в най-кратък срок справка за преведените суми от МОН към ПГХРТ „Цар Симеон Велики" - Провадия е показала, че всички суми са преведени навреме и забавяне не е имало. Извършена е и документална проверка на направените плащания към учениците за успешно проведена практика. Тези плащания се извършват от училището към учениците. Проверените платежни документи показват, че всички ученици са получили стипендиите си, извършени са и проверки на място в професионалната гимназия. Проведените разговори с учениците и родителите им изясняват, че учениците, които не са получили стипендията си, са повече от един.

Направени проверки констатират данни за служител на училището, който е извършил присвояване от възнаграждения на част от учениците, които са предвидени за изплащането на стипендиите за успешно приключила практика. Във връзка с това са сезирани компетентните органи и е назначена цялостна финансова проверка на ПГХРТ „Цар Симеон Велики" - Провадия.

Министерство на образованието и науката подчертава, че се отнася с максимална отговорност към разходването на средства и по никакъв начин няма да толерира каквито и да било действия, свързани с нарушение на служебната отговорност. Съответно при установяване и доказване на нарушения, виновните лица ще понесат най-строги административни наказания.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.