• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

МВнР на РФ: Москва е информирала НАТО за внезапните учения, нарушения няма

МВнР на РФ: Москва е информирала НАТО за внезапните учения, нарушения няма

/КРОСС/ Москва е информирала за провеждането на внезапните учения и няма нарушения на документите, заяви пред РИА Новости директорът на отдела за общоевропейско сътрудничество към МВнР на РФ Андрей Келин, коментирайки изказванията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че Върховният главнокомандващ ВС на РФ – президентът Владимир Путин е наредил да започне поредната внезапна проверка на Въоръжените сили, по време на които предстои да бъде оценено състоянието на арсеналите и готовността на „отделните органи на военно управление“. Проверката ще се проведе в периода от 14 до 22 юни.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по-рано заяви, че провежданите от Русия внезапни учения подкопават прозрачността и предсказуемостта и алиансът продължава да настоява за внасяне на промени във Виенския документ на ОССЕ, за да има възможност да ги наблюдава.

„Министерството на отбраната информира за провеждането на тези учения. Уведомени бяха всички военни аташета“, заяви Келин.

„Друго нещо е, че такива учения не са предвидени в документите, отнасящи се до мерките на доверие и контрол над оръжията. Това е нова форма и нищо повече. Тук няма никакви нарушения на действащите документи“, каза още той.

От руското министерство на отбраната неведнъж са заявявали, че внезапните проверки във Въоръжените сили се провеждат в обстановка на максимална откритост и единствено на територията на Русия. Както заяви по-рано зам.-министърът на отбраната Анатолий Антонов, РФ доброволно е уведомила всички държави-участнички във Виенския документ от 2011 г. за внезапната проверка, която ще се проведе от 14 до 22 юни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.