• 08 Апр 2020 |
 •  USD / BGN 1.7991
 •  GBP / BGN 2.2239
 •  CHF / BGN 1.8526
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 6°C

Николай Радев: Отстояваме достъпно, иновативно и конкурентноспособно общинско образование

Николай Радев: Отстояваме достъпно, иновативно и конкурентноспособно общинско образование

/КРОСС/ Шансът на Пловдив е да избере за кмет човек от системата на образованието. Това е Николай Радев - авторитетен учител и успешен директор на една от най-добрите гимназии в България - английската в Пловдив. Това заявиха пловдивски директори на училища и преподаватели, които се срещнаха снощи с кандидата за кмет с №56 от „БСП за България". Близо два часа те обсъждаха проблемите на общинското образование и вариантите за решението им.
„Достъпното, модерно, иновативно и конкурентноспособно образование е акцент в платформата ни „Пловдив на хората", обясни в началото на експозето си Николай Радев. И изтъкна и другите приоритети на БСП - здравеопазване, социални дейности, демографски мерки, трудова заетост и култура.
„Създаването на електронна библиотека, достъпна за всички учители, ученици и студенти е моя мечта и цел, която съм си поставил. Нека осигурим условия за подобряване на образованието, за да може нашите деца да се чувстват сигурно и добре" - допълни директорът на пловдивската английска гимназия Радев.

 


Трябва да се направи оптимизация на училищната мрежа в града с цел преминаване към едносменен режим, а също и от гледна точка на профилите, изучавани в съответните професионални училища, и на нужните за развитието бизнеса специалисти - подкрепи обсъжданата тема и директорът на Образцова математическа гимназия Веселина Карапеева. В тази посока бе и лансираната идея държавните професионални гимназии с местно структурно значение да бъдат преобразувани в общински.
Като представител на присъстващите учители от детските градини в Пловдив, Таня Барчева изтъкна необходимостта в в тях да бъдат назначавани допълнително помощник-учители, както и да се повиши заплащането на медицинските работници, учителите и служителите в яслите и детските градини.
Изграждането на нови училища и ремонтирането на съществуващите, реновирането на спортната им база обедини участващите в дискусията. Те бяха категорични, че сигурността ще се подобри, ако видео наблюдението в дворове и прилежащи пространства на училища, ясли и детски градини се обвърже с общинския център за видео наблюдения
„Гарантирам, че Николай Радев, като кмет на Пловдив, ще е успешният медиатор между средните училища, университетите и бизнеса в града" - каза в заключение на двучасовата среща юристката и университетски преподавател Нели Петрова от листата на левицата за кандидат-общински съветници с № 56.

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.