• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Учителите обикаляли домовете на спрени от училище деца в Пазарджик

Учителите обикаляли домовете на спрени от училище деца в Пазарджик

/КРОСС/ 18 деца не са отишли в сряда на училище в Пазарджик, след като и там в махалата беше пуснат слух за отнемането на деца. Родителите отишли да си ги приберат в понеделник, а във вторник не ги пуснали на училище. Затова на директорът и учителите в учебното заведение им се наложило да ходят по домовете, за да обясняват, че ничие дете няма да бъде отнето и да връщат децата в клас. В училището се обучават около 200 ученици. Родителите отказаха да разкажат защо се е стигнало до напрежението и от къде идва сигнала.

Във вторник дойдоха две майки и съобщиха на бодигарда, че се носи слух в махалата, че искат да откраднат децата им. Веднага ме уведомиха. Разговарях с тях и им обясних, че това е лъжа. През това време дойдоха още 10 майки. Част от родителите казаха, че слухът идва от социалните мрежи, други са чули по телевизията. После си взеха децата и си тръгнаха, заяви в ефира на Нова телевизия „Здравей, България" Веселин Чавдаров, директор на училище "Кирил и Методий". Той поясни, че, след като учителите отишли лично по домовете да говорят с родителите, децата се върнали на училище. По думите му обстановката вече е спокойна. Някой пусна лъжата с цел да навреди на образованието. Тези родители са с ниска грамотност и вярват на слуховете. Очаквам днес всички ученици да се върнат в класните стаи, каза още Веселин Чавдаров.

В сряда беше замесено и името на началника на пресцентъра на МО Александър Урумов, като човек, който участва във всяването на паника сред родителите.

Моето име не е било изричано. Внимателно се поинтересувах. Казано е, че става въпрос за служител на пресцентъра на Министерството на отбраната. Нямам притеснения да предоставя всички мои комуникационни канали, за да се установи, че нямам нищо общо със случая. Убеден съм, че нито един от колегите ми не би участвал в подобна схема, заяви Урумов. Той допълни, че ако се установи, че никой служител няма вина, е редно да получат извинение. Намесването на името ми е пряко свързано с позицията ми срещу Истанбулската конвенция и срещу всякакви чужди на българското семейство модели, поясни Александър Урумов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.