• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Родители на протест срещу ученик, който тормози децата им в училище

Родители на протест срещу ученик, който тормози децата им в училище

/КРОСС/ Родители от русенската гимназия по изкуствата излизат на протест срещу агресията в училището. По думите им техните деца са нападани от момче, което заради подобни прояви вече няколко пъти е местено от други школа в дунавския град. В този случай обаче ръководството на гимназията се оказва безпомощно.

Въпреки жалбите, родителските срещи и сигналите до различни институции, агресивният ученик не поправя поведението си. На педагогически съвет е взето решение той да бъде преместен в друго училище. Четвърто за последните 6 г. На този етап обаче жалба от бащата възпрепятства изпълнението на това решение.

А и явно с това проблемът няма да бъде решен. Пред БТВ родителите разказаха, че 13-годишният, днес проблемен ученик, е дошъл в училището преди две години и от тогава са започнали всякакви провокации от негова страна - деца, замервани с камъни, ритници в главата, пушене на електронни цигари, кражби. В предното училище пък агресорът нанесъл средна телесна повреда на дете. Носел в себе си нож.

Директорката Мария Дуканова посочи, че ръководството е направило всичко, което законът позволява - срещи на психолог с родителите и със самото момче, както и със съучениците му, наказания и решение за преместване в друго училище. Обжалването обаче блокира процедурата. „Училището вече няма абсолютно никакви законови механизми за санкции", призна тя.

Родителите на момчето отказаха да застанат пред камерите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не разбирате ли, че момчето е малоумно и ще свърши в затвора, ако не си намери майстора да го изработи, но защо преди това невинни трябва да пострадат.

21.02.2018 11:01:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.