• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Красимир Вълчев: Голяма част от рисковите деца посещават училище епизодично

Красимир Вълчев: Голяма част от рисковите деца посещават училище епизодично

/КРОСС/ Екипите от учители и социални работници ще ходят ежедневно по домовете на децата, които присъстват само по два или три дни в училище, ще ги будят, мият и обличат, а след това ще ги водят в класната стая. Към тази организация ще бъдат насочени усилията на държавата, стана ясно след днешното заседание на координационния механизъм за връщане на децата в училище.

Според управляващите, за двете години от работата на механизма в училище са върнати и задържани над 40 хиляди деца. Министърът на образованието Красимир Вълчев обясни, че голяма част от рисковите деца посещават училище епизодично - един ден ходят и после два дни не ходят, или обратното. Затова екипите ще работят за ежедневното присъствие на децата в клас, допълни той, и даде няколко примера с какво се сблъскват хората от тези екипи към момента.

„Когато детето не дойде сутрин на училище, екипът се активира, ходи вкъщи, събужда го, защото оправданието е, че вечерта бил на банкет. Облича го, мие го, води го до училище, защото другото оправдание е, че са го свалили от автобуса, защото не си е купило билет. Това е предизвикателство, пред което, за съжаление, са изправени хората на терен. Предимно учителите, но подпомагани от социалните работници, общинските служители и полицаите", коментира Вълчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

лекар-педиатър

За гореспоменатите допълнителни задължения по дирене, събуждане, миене, дори с къпане, обезпаразитяване, умоналиване, довеждане идр.п. са необходими специални изолационни костюми, маски, ръкавици, шушони и др. Могат да помогнат от специалната служба, която през миналата година беше погнала козите на хората...И да не забравя..след цялото мероприятие да им дават на децата (какт и големите дангалаци) по едни 50-тина лева девно, а на родителите - евро...За да е траен цивилизационния ефект и да се умножават бенефициентите...еееее....

15.05.2019 17:17:58

Анонимен

Вие сте пълни малоумници. Колко струва подобно мероприятие? Лишете родителите от права. Вкарайте децата в институция и ще излезе по-евтино. И все едно нищожен процент от тези деца ще се социализира успешно. Болшинството ще наплодят себеподобни. Хабите бюджета глупаво и единствено с лицемерни мотиви. Не можеш да научиш някого, който не иска. Звучи жестоко, но това е истината. Инвестирайте в деца, които има шанс да са полезни на обществото в бъдеще. Не вземайте от тях, за да отбиете номера по европейски.

15.05.2019 16:59:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.