• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Училището на Асен Александров го защити след публикуването на голите снимки

Училището на Асен Александров го защити след публикуването на голите снимки

/КРОСС/51 Средно училище "Елисавета Багряна" излезе с позиция в защита на директора си Асен Александров. Той беше принуден да подаде оставка като съветник на министъра на образованието. Вчера от МОН съобщиха, че той е излязъл в продължителен отпуск. Това категорично не е вярно, заявиха днес от училището пред Нова тв.

През цялото време беше тук, с нас. Получи сърдечни проблеми, вчера е бил в болница. Заради това които се наложи да излезе в болничен, заявиха още от училището.

Той има внучки, съпруга, някой мисли ли, питат се в столичното училище.

Снимките първо бяха пуснати в сайта на училището, след което бяха препечатани от определени медии.

Прокуратурата се зае с проверка, включително за това дали снимките са автентични или плод на манипулация.

Ето пълния текст на позицията на училището.

ПОЗИЦИЯ

На членовете на Училищното настоятелство
на 51 СУ „Елисавета Багряна" - София

Ние, членовете на Училищното настоятелство на 51 СУ „Елисавета Багряна" - София, категорично не приемаме опита за злепоставяне на директора на училището г-н Асен Александров в медии, собственост на една определена издателска група.

Публикуваните вулгарни снимки и внушения са показателни за морала и душевното състояние на авторите им и говорят за липсата на всякакви професионални норми и етика във въпросните медии.

Публикуването на подобна невярна информация злепоставя честта, достойнството и доброто име не само на г-н Александров, но и на училището като институция.

51 СУ „Елисавета Багряна" е едно от елитните и реномирани училища не само в София, но и в цялата страна и няма да допуснем подобна гавра с мястото, което сме избрали за образованието на нашите деца.

Под ръководството на г-н Александров 51 СУ „Елисавета Багряна" достигна завиден рейтинг, нашите деца са сред първите в олимпиади, състезания и класации за гимназии и университети.

Материалната база също се обнови през годините на неговото ръководство и въпросният проект за обновяване на кабинетите по природни науки е спечелен в прозрачен конкурс и силна конкуренция с десетки училища.

Очевидно е, че опитът, авторитетът и позицията на съветник в Министерството на образованието са направили г-н Александров фактор в обществото и това е довело до усилията да се изфабрикуват манипулирани снимки, придружени с неверни внушения и непроверени „факти".

Оставаме да тежи на съвестта на авторите и на собствениците на въпросните медии доколко в името на политиката си струва да се жертва репутацията и доброто име на един достоен човек, който през целия си съзнателен живот е работил за образованието и възпитанието на децата.

За нас е чест, че г-н Александров е директор на училището, в което учат нашите деца. С пълна вяра в морала и достойнството му даваме нашата подкрепа, включително и с юридическа помощ, за да може клеветниците и авторите на подобни пасквили да си получат заслуженото.

Членовете на Общото събрание
на Училищното настоятелство 
на 51 СУ „Елисавета Багряна"

Към момента тази позиция е подкрепена в петиция от 684 души.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.