• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Българските учители масово работят по 60 часа на седмица

Българските учители масово работят по 60 часа на седмица

София /КРОСС/ Българските учители масово работят по 60 часа на седмица, без това да се отразява на заплащането им. Данните са от проучване на Синдиката на българските учители, направено сред 2300 учители.
Синдикатите са пресметнали всички ангажименти на един учител - от учебните часове в училище, през часовете за самоподготовка, до задължението придружаване на ученици при превозването им с автобус. Всичко това прави близо 62 часа на седмица, които не се отразяват със знак плюс на заплатата. Учителите настояват за промяна на организацията на учебния процес. Искат главно намаляване на документацията, която превръща педагозите в администратори.
12% от учителите дори признават, че по 5 часа седмично работят и друго, за да помагат на семейния бюджет. От синдиката настояват правилата да се променят така, че допълнителните часове работа на учителя, свързани с училището, да се заплащат. Водят се преговори с правителството и за ръст от 1 юли на основните заплати на учителите.
Преговорите са за увеличение на началните заплати на младите учители поне с 30 лева, а на останалите - с колкото позволява бюджетът. Идеята е при пенсиониране да се изплащат не 6, а 8 заплати обезщетение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Българските учители си учат уроците един ден преди учениците.За учители се обучават само неприетите в други специалности.90 % процента от тях следва да бъдат уволнени-просто не стават за такива!

19.06.2014 06:12:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.