• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Путин: „Трудно е да се повярва“, че Анкара не знае за доставките на петрол от терористите от Сирия

Путин: „Трудно е да се повярва“, че Анкара не знае за доставките на петрол от терористите от Сирия

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин допуска, че висшето политическо ръководство на Турция  не знае за доставките на петрол от терористите от Сирия. Руският държавен глава обаче заяви, че е „трудно да се повярва в това“. „Ако не знаят, то нека узнаят“, заяви руският лидер на съвместна пресконференция след преговорите с френския му колега Франсоа Оланд.

Путин отбеляза, че става дума за „промишлени мащаби“ на нелегалните доставки на петрол от районите в Сирия, контролирани от ИДИЛ в Турция. Тези колони от цистерни Русия наблюдава от въздуха „денем и нощем“, каза Путин.

На свой ред френският президент Франсоа Оланд заяви, че трябва да се нанасят удари по източниците на доходи на терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД) най-вече по петролната инфраструктура. „Трябва да удряме по ИД, по техните центрове за подготовка, но най-важното – да удряме по източниците на финансиране, на първо място по петрол , – каза той. – Това е основният източник на доходи за ИД“.

„Тези, които си позволяват да купуват този петрол, по този начин дават на „Ислямска държава“ неконтролируемо количество пари, – каза Оланд. – Ние трябва да нанасяме удари по конвоите от камиони и по рафинериите, служещи за основен източник на доходи за ИД“.

Париж счита за необходимо да се засили координацията в Сирия с цел избягване на инцидентите, подобни на случилия се със руския Су-24, заяви Франсоа Оланд.

„Трябва да се засили координацията между нашита страни, за да не се получава така, че военните сили, присъстващи в региона и самолетите, които могат да нанасят удари, да навлизат във въздушното си пространство и да се сблъскат един друг, за да не доведе това до печални последствия“, каза той  на пресконференция.

„Ние се договорихме, че е необходимо да се нанасят удари само по терористите, само по ИДИЛ и джихадистките групировки. Най-важното е да не нанасяме удари по силите и групировките, които водят борба с тероризма от своя страна. По този повод ние ще обменяме информация, ние трябва да определим – кой може да се бори, а кой не, по кой може да се нанасят удари и по кой – не“, заяви Оланд.

Затова, отбеляза той, „нашата цел сега е да се постараем да избегнем инциденти от подобен род между всички страни, които в момента водят борба в Сирия срещу тероризма“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.