• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

ЦСКА получили уверение от БФС, че няма да имат проблеми с участието в Европа

ЦСКА получили уверение от БФС, че няма да имат проблеми с участието в Европа

/КРОСС/ Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов разкри в интервю за руския сайт sportsdaily.ru, че миналото лято тимът е получил уверение от БФС, че ако се класира за Европа няма да има проблеми с участието. Според Стоилов зад решението за изваждането на "червените" стои генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис.

"През лятото на 2016 година ЦСКА се обедини с "Литекс", което позволи на клуба да се върне в елитната дивизия на България. Тогава БФС ни даде насоки как да се случи това, така че УЕФА да няма никакви забележки към въпросното обединение. Беше ни заявено, че ако се класираме за Европа, централата няма да ни прави спънки и ще получим без проблем лиценз за евротурнирите. Преди две седмици получихме документи, според които и БФС, и УЕФА допускат ЦСКА в Европа, но на 29 май генералният секретар Теодор Теодоридис изпрати частно писмо до БФС, в което се казва, че клубът ни няма право да кандидатства за лиценз за евротурнирите", разкри Стоилов в интервюто, цитирано от БТВ.

"Обжалвахме решението пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана, а на 16 юни нашите адвокати се срещнаха с представители на УЕФА пред КАС, където ни беше казано, че УЕФА няма никакви претенции спрямо нас и можем да участваме в Лига Европа. Останахме изненадани - защо иначе ще подаваме жалба, ако за УЕФА не е проблем, ако УЕФА не ни пречи да участваме в Лига Европа? Впоследствие попаднахме в разбивките за жребия за първия квалификационен кръг, но десет минути преди началото на процедурата ни бе заявено, че няма да участваме", продължава разказа си мениджърът на "червените".

"Въпросният Теодоридис изпрати друго писмо до БФС, в което потвърждава решението на УЕФА от 29 май - да се забрани на ЦСКА да участва в европейските клубни турнири. Така буквално преди началото на жребия бяхме заменени от "Дунав" Русе. Решението бе взето много бързо, а ние, естествено, го обжалвахме. Да те извадят десет минути преди началото на жребия - това не е ли прецедент? В момента КАС се занимава с нашия случай. Чакаме развръзка. От УЕФА са длъжни да ни дадат обяснение за решението си. Аз обаче мога да кажа, че то е лично на Теодоридис - не се е събирала никаква комисия, която да се произнесе по нашия казус".


"ЦСКА е най-големият клуб в България и някои хора се разтревожиха, че след 10 години затишие се възраждаме. Точно поради тази причина започнаха действията зад завесата. Вижте само какво направи УЕФА. Освен това искат да ни "обесят" с тригодишна дисквалификация за нарушаване на правилото, че нов клуб не може да кандидатства за евролиценз през първите три години след основаването си", допълва Стоилов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.