• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Защо заразата тръгна от Ухан - градът на небостъргачите и светулките ?

Защо заразата тръгна от Ухан - градът на небостъргачите и светулките ?

/КРОСС/ СЗО и китайските власти сочат огромния пазар за морски дарове в Ухан като виновник за възникването и разпространението на вируса.

Според д-р Ангел Кунчев, главния епидимиолог у нас, пазарът в Ухан може да е източникът на заразата. Странното е, че той е предимно с морски дарове, които трудно носят зарази, отбелязва д-р  Кунчев.

Едни смятат, че змиите, които са любимо ястие на местни и туристи са били заразени от прилепи, но и самите прилепи са любим деликатес в региона.

Наред с делфините и другите морски бозайници на пазара в Ухан до закриването му на първи януари, по сведения на някои медии, се продавали и прилепи, кокошки, зайци и змии.

Вероятно именно някой от тези животински видове е станал източник на заразата.

Засега китайските здравни органи не са установили нито един случай на пренасянето на новия вирус от човек на човек.

Какво представлява град Ухан?

Градът представлява конгломерат от три общини: Учан (Wuchang), Ханку (Hankou) и Ханян (Hanyang), разположени край река Яндзъ.

Ухан е важен транспортен възел, с пристанище и множество жп линии. Развита е металургичната, машиностроителната и корабостроителната индустрии, химическата и леката промишлености. В града има университет, множество висши учебни заведения и филиал на Академията на науките на КНР. Населението на административния район е близо 11 милиона.

Тази година в Ухан трябва да се завърши най-високия небостъргач в света

В топ десет на очакваните най-високи сгради през 2020 г. влизат четири китайски кули. Wuhan Greenland Center трябва да достигне височина от 475 м. Строителството беше прекратено, но трябва да бъде възобновено тази година и дори според най-оптимистичните прогнози може да бъде завършено до края на 2020 г.

Първоначалният проект на кулата трябваше да бъде преработен, за да отговаря на правилата на въздушния транспорт.

Възможно е обаче коронавируса да поречи небостъргача да бъде завършен.

В Ухан се намира парка на светулките

Първият в света тематичен парк със светулки посреща посетители из приказните си алеи, излезли сякаш от книжка с картинки. Източната езерна градина с божури в
китайския град Ухан, провинция Хубей, е магичният дом на светулките, където повече от 10 000 от любимите насекоми от детските ни години.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.