• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Задържаният в Москва за шпионаж американец се оказа и британец

Задържаният в Москва за шпионаж американец се оказа и британец

/КРОСС/ Пол Уилън, който беше задържан в Москва по подозрение в шпионаж, е не само гражданин на САЩ, но и на Великобритания, съобщи The Times. под заглавие: "Британският гражданин Пол Уилън е задържан в Русия заради "шпионаж за Запада"".Всъщност 48-годишният Пол Уилън, бивш американски морски пехотинец, беше официално обвинен в шпионаж вчера, тъй като се твърди, че е получил в хотелска стая в Москва флашка, съдържаща таен списък на руски агенти.

"Служителите на американското посолство в Москва са се свързали с британските си колеги, за да ги информират за ареста на Уилън и за статута му на британски гражданин", пише The Times.

Говорител на британското външно министерство заяви, че неговите дипломати "са подали молба за консулски достъп до задържания британец в Русия, след като са получили молба за помощ". Името на задържания не се посочва.

The Times съобщи, че Пол Уилън е роден в Канада в британското семейство на Едуард и Розмари Уилън, а по-късно се премества в САЩ. Братът на задържания - Дейвид, каза, че членовете на семейство Уилън са хора от околностите на Бирмингам, и посещават Великобритания, за да се видят с роднини.

Според The ​​Times, информацията за британското гражданство на Уилън "ще засили допълнително напрежението в отношенията между Москва и Лондон", които вече са влошени след събитията в Солсбъри (отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия - б.р.).

В понеделник Федералната служба за сигурност (ФСС) съобщи за ареста на Пол Уилън, извършен на 28 декември в Москва по време на шпионска акция. ФСС образува срещу него наказателно дело по обвинение за шпионаж, което предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години.

Снимка БТА

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сега да си и британец, задържан в русия, е доста утежняващо обстоятелство. Ще те погледнат с погледа на ТМ, от което ще ти прилошее.

10.01.2019 12:47:34

Анонимен

Еи това момче ,не знае ли руснаците барат здраво,ама нале иска да вземе някои долар.Не вярвам да го прави от любов към родината ,която не се знае коя е.Или замяна или далечния Сибир на почивка друг избор няма.Това да не някои колоннизирана държава ,както България.

04.01.2019 15:01:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.