• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Путин и Порошенко договориха постоянно примирие в Донбас

Путин и Порошенко договориха постоянно примирие в Донбас

/КРОСС/ В резултат на телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, украинският президент Петро Порошенко обяви пълно прекратяване на огъня в Донбас, съобщава БНР.

Президентите на Русия и Украйна са обсъдили най-належащите стъпки за прекратяване на кръвопролитията в Източна Украйна, съобщиха от Кремъл. Москва не разкри подробности за разговора между двамата лидери, но от думите на прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков стана ясно, че гледните точки на Владимир Путин и Петро Порошенко относно възможните пътищата за изход от украинската криза в значителна степен съвпадат.

От своя страна, съобщавайки за телефонния разговор, пресслужбата на украинския президент посочи, че двамата президенти са се договорили за постоянно прекратяване на огъня в Донбас, като е било постигнато взаимно разбирателство относно пътищата, които ще спомогнат за установяването на мира.

На този фон дойде новината, че руските следствени органи са потвърдили гибелта на фотокореспондента Андрей Стенин в Украйна. Това е четвъртата жертва сред руските журналисти, които отразяват бойните действия в Донбас. 33-годишният руски фотожурналист изчезна на 4 август, като се смяташе, че е заловен от украинските военни и държан в плен. В усилията за неговото освобождаване се включиха и редица международни организации.

Смъртта на журналиста беше потвърдена днес след извършен генетичен анализ на жертвите, загинали по време на нападение срещу колона от бежанци в близост до Донецк. Автомобилът, в който е пътувал Андрей Стенин, е бил разстрелян и опожарен от украинските военни, съобщават от редакцията на МИА „Россия сегодня", където той работеше.

Обстоятелствата на това варварско убийство са шокиращи, се посочва в изявление на руското външно министерство, в което се настоява Украйна безпристрастно и щателно да разследва гибелта на Андрей Стенин, а виновните да бъдат сурово наказани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма такава договореност , Русия не е част от военния конфликт. Порошенко е в паника , щото цялата му "армия" е паника и отстъпление.

03.09.2014 12:51:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.