• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Русия не вижда ЕК да търси пари за дълга на Украйна

Русия не вижда ЕК да търси пари за дълга на Украйна

/КРОСС/Русия не вижда във Европейската комисия желание да съдейства на "Нафтогаз Украйна" да намери източници за финансиране. Това заяви руският министър на енергетиката Александър Новак за телевизионния канал "Россия 24".

"Ние самите предлагахме на нашите европейски колеги да разгледат възможностите на Европейската банка за реконструкция и развитие, Европейската инвестиционна банка, Международния валутен фонд, други финансови институции. Има ресурси, но не виждаме засега желание за работа", каза той.

От руска страна в преговорите участват хора които "разбират и се ориентират в тези въпроси, а от страна на Европейската комисия - само представители на Еврокомисията по енергетика. И в този момент, когато се търсят финансови ресурси, не се използват напълно възможностите на Еврокомисията", добави Новак.

За да бъдат възобновени доставките на руски газ за Украйна е необходимо да бъде погасен дългът й към Русия. Руската федерация смята, че ЕК трябва да осигури привличането на финансови ресурси за покриване на дълга на "Нафтогаз".

Киев и Москва обсъждат с помощта на ЕС "междинно споразумение", което предвижда изплащането от Украйна на неплатени дългове на стойност 3,1 млрд. долара към руския газов гигант "Газпром". От тях 2 млрд. долара трябва да бъдат изплатени до края на октомври. Украйна поиска от европейските страни "допълнителен заем от 2 милиарда евро", сумата, която Русия иска тя да изплати до края на октомври, за да бъдат възобновени газовите доставки.

Основната пречка пред подписването на газово споразумение Русия - Украйна е неплащането на газа от страна на Украйна, каза Гюнтер Йотингер след приключването на срещата във вторник.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Украйна трябва на Европа като пазар, а не за да и плаща разходите. Пари нема, украинци действайте.

22.10.2014 20:19:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.