• 08 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Лавров: САЩ дирижират шоуто в Украйна. Ако бъдем нападнати, ще отвърнем

Лавров: САЩ дирижират шоуто в Украйна. Ако бъдем нападнати, ще отвърнем

/КРОСС/ Нареждането на украинския президент Турчинов да се възнобви анти-терористичната операция в Източна Украйна е престъпно деяние, това заяви в интервю за RT външният министър на Русия Сергей Лавров.

Той заяви, че натрупването на войски по границата с Украйна е в границите на международното право, като същевременно отрече присъствието на руски войски в Източна Украйна. Лавров заяви, че войниците са участвали в рутинни военни учения, нещо, което е проверено от международни инспектори.

„Ако бъдем нападнати, ние със сигурност ще отвърнем. Ако нашите интереси, нашите легитимни интереси, интересите на руснаците бъдат атакувани директно, както например се случи в Южна Осетия, не виждам никакъв друг начин, освен да отговорим в съответствие с международното право", коментира Сергей Лавров.

„Когато биват нападани руски граждани, това е атака срещу Руската федерация", беше категоричен първият руски дипломат.

Външният руски министър говори също така за намесата на САЩ в продължаващата криза в Украйна, обвинявайки Вашингтон, че се опитва да манипулира в своя полза ситуацията.

„Няма причина да не смятаме, че американците дирижират шоуто", каза Лавров, имайки предвид посещението на вицепрезидента Джо Байдън в Киев и неговото съвпадение с подновената антитерористична операция срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна.

„Доста показателно е, че те избраха момента, когато вицепрезидента Джо Байдън е на посещение, за да обявят възобновяването на тази операция, тъй като стартът на операцията беше даден веднага след посещението на шефа на ЦРУ Джон Бренън в Киев", коментира още руският външен министър.

Ситуацията в Украйна е още един пример за това, че Вашингтон се опитва да печели предимство в геополитическата битка, посочи Лавров.

„Украйна е просто една проява на нежеланието на САЩ да правят отстъпки в геополитическата битка. Американците не са готови да признаят, че не могат сами от Вашингтон да дирижират събитията във всяка част на земното кълбо", коментира руският първи дипломат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Как така сами да изберът посоката ?САЩ инвестираха 5 милярда долара в Украйна.Нали ще трябва да прибират дивиденти от тази инвестиция.Кой ще им даде правото сами да си избират пътя ? Той е предопределен от интересите на САЩ.Впрочем и ние скоро ще плащаме на Шеврон за шистов газ вместо на Газпром.

24.04.2014 03:07:40

Лилия

Как така сами да изберът посоката ?САЩ инвестираха 5 милярда долара в Украйна.Нали ще трябва да прибират дивиденти от тази инвестиция.Кой ще им даде правото сами да си избират пътя ? Той е предопределен от интересите на САЩ.Впрочем и ние скоро ще плащаме на Шеврон за шистов газ вместо на Газпром.

24.04.2014 03:07:12

Анонимен

а американците ко праят в украйна бе цървул. и то частна армия.руснаците поне имат свое население в украйна

23.04.2014 17:08:19

Анонимен

НАПРЕД - В АТАКА ! Руснаците - в Русия, нямат работа в Украйна ! Руските шпицкоманди/без опознавателни знаци/ - да се избиват до последния окупатор - нашественик ! Свобода за украинския народ, долу ТИРАНИТЕ ОТ КРЕМЪЛ !

23.04.2014 15:56:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.