• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Преглед на печата

Преглед на печата

в. Монитор

Заради намалелите приходи от туризъм от началото на сезона голяма част от хотелите по морето ще свалят цените още през август с 10 на сто в опит да привлекат повече клиенти. Това не се е случвало през последните 15 години, съобщи за „Монитор" Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

 

в. Новинар

Сграда, която е била използвана като кръчма в късната античност, откри екипът на проф. Николай Овчаров при разкопките на древния град Мисионис край Търговище.
Учените се натъкнали на останки от помещение, в което имало множество стъклени чаши за пиене на вино. Такива заведения са откривани в много римски градове, включително и в Помпей.

 

в. Сега

Въпреки затягането на условията преди година средната възраст на новите пенсионери не е помръднала
Затягането на условията за пенсиониране през 2013 г. не е оказало съществен ефект за осигурителната система. Въпреки увеличението на възрастта и стажа, необходими за излизане в пенсия, с по 4 месеца, средната възраст на новите пенсионери не е помръднала спрямо 2012 г. Това показват данни на НОИ, публикувани вчера.

 

в. Дума

Германия и Русия работят над секретен план за мирно разрешаване на кризата в Украйна, който може да сложи край и на международното напрежение заради тази страна, твърди авторитетното британско издание "Индипендънт".
Според източници, близки до тайните преговори, първата част от плана за стабилизиране изисква Русия да оттегли финансовата и военната си помощ за сепаратистите в Източна Украйна, а регионът да получи известни правомощия. Президентът Порошенко трябва да се съгласи Украйна да не кандидатства за членство в НАТО, а в замяна Путин няма да блокира новите търговски отношения между Киев и Брюксел, договорени в споразумението за асоцииране.

 

в. Репортер

Цената на тока ще бъде повишена рязко от 1 октомври, заради решението на Конституционния съд да отмени 20-процентната такса върху приходите на ВЕИ. Това обявиха пред „РЕПОРТЕР"' енергийни експерти.
Отмяната на таксата идва, след като президентът Росен Плевнелиев заведе дело в КС. „Поскъпването е неизбежно, защото в НЕК ще постъпят по-малко от предвидените приходи", заяви енергийният експерт Иван Хиновски.


в. 24 часа
Никой не иска да бъде финансов министър в служебното правителство, защото държавата е издънена откъм пари. Президентът събра вчера бъдещи министри. На неформалното заседание станало ясно, че финансите поема ексшефът на фонд „Земеделие" Румен Порожанов, които първо бе поканен за министър на земеделието.
Поста финансов министър са отказали подуправителят на БНБ Калин Христов, служебните министри в кабинета на Софиянски Светослав Гаврийски и Красимир Ангарски, ексшефът на валутния борд Мартин Заимов, директорът на пенсионен фонд „Доверие" Даниела Петкова. Премиер ще е Георги Близнашки.

 

Преса

„Много тежка е тази година за земеделците. Дъждове, бури и градушки съсипаха реколтата. Няма да се съберат и половината от плодовете и зеленчуците, които производителите очакваха, оплака се Слави Трифонов, председател на Съюза на градинарите."

 

Капитал дейли

КТБ остава затворена поне дo ноември
„Корпоративна търговска банка няма да отвори преди ноември, става ясно от доклад на квесторите и съобщение на БНБ. Причината е, че има нужда от по-детайлна оценка на състоянието й. През едномесечния си период квесторите са видели, че в банката правилата са били занижени, кредитните досиета са непълни, големите кредити и тези за свързани лица са в пъти над законовите лимити."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.