• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Украйна се превърна в черен пазар: Киев продава оръжие на терористите от ИД

Украйна се превърна в черен пазар: Киев продава оръжие на терористите от ИД

/КРОСС/ Съединените щати увеличиха военните доставки за Украйна и Грузия. За това съобщи помощникът на държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Уес Мичел.

Според уверенията на американеца, въоръжението е необходимо на Киев за защита на собствените интереси. Но колкото и оръжие да се доставя на Украйна, ситуацията не става по-добра, а и състоянието на въоръжените сили на Украйна става все по-лошо. Какво все пак става с тази „помощ", за която говори Мичел?

По-рано САЩ вече одобряваха търговските доставки на стрелково оръжие в Украйна, които идваха не пряко от Вашингтон, а от фирмите-производители. По-късно Щатите открито започнаха да осъществяват доставки в Независимата.

Поради това в Украйна се разгоря скандал. Оказа се, че нощем в пристанищата на страната товарят същото това оръжие от американските производители и го изпращат в Близкия Изток. Товарите са отивали в Ливан, Сирия и Ирак и са съдържали реактивни снаряди голям калибър.

Както се оказа, американците под формата на граждански товари са изпращали оръжие в Украйна, откъдето са го препращали на терористите на така наречената умерена опозиция. Организатор на цялата сива схема е била американската компания «Alaska Reefer Managment», за което си признаха украинските чиновници.

От страна на Киев процесът е регулиран на най-високо ниво и за него са отговаряли сътрудниците на „Укроборонекспорт" и Съвета на сигурност на Украйна. Разбира се без знанието на Пентагона и ЦРУ американците не биха организирали работата на тази схема и тя е била инициирана отгоре.

За да заглуши скандала Пьотр Порошенко не тръгна по законния път и не наказа виновните. Обратно. Украинският президент подписа закон, който позволява да се изнася украинско оръжие. Това помогна да се легализира препращането на товарите за терористите: трябва само да е сменят етикетите от американски на украински и готово.

Нелегалните схеми са започнали да въртят веднага след провеждането на Майдана. Тогава Киев изпращал оръжие не само в близкоизточните страни, но и в Африка. Благодарение на това Украйна получава лошата слава на черен пазар за оръжие. Например в хода на разследването на Sky News стана ясно, че много нелегални товари попадат и в страните на ЕС, където се използват за незаконни цели. Правозащитните организации не веднъж са посочвали на обществеността факта, че трафикът на въоръжение през Независимата е огромен и почти всичкото оръжие има натовски произход.

Но за сега западните партньори мълчат за поддръжката на терористите, та нали Украйна е необходима на САЩ за да осигурява различните джихадисти и да прикрива схемите си. А Пьотр Порошенко съвсем не го е грижа за случващото се, а само помага на американците и подписва закони, които окончателно превръщат Украйна в огромен черен пазар, където може да бъде продадено и купено каквото ти дойде на ум.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Откакто Руината стана "незалежная", се превърна в трафикант на оръжие №1 в света!!! Припомнете си онзи филм "Цар на войната" реж. Андрю Никъл и с участието на Никълъс Кейдж.

30.06.2018 20:52:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.