• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Песков: Службата за сигурност на Украйна действа "възмутително"

Песков: Службата за сигурност на Украйна действа "възмутително"

/КРОСС/Дмитрий Песков, и. д. прессекретар на руския президент, нарече възмутителни действията на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) срещу представители на руски медии, предаде ТАСС.

ССУ съобщи днес, че е обискирала киевския офис на руската осведомителна агенция РИА Новости Украйна. Самата РИА Новости Украйна информира освен това, че е задържан нейният главен редактор Кирил Вишински, предаде ТАСС.

Същевременно ССУ заяви, че е разкрила "мрежа от медийни структури, използвани от Москва за водене на хибридна война" срещу Киев.

По-късно украинското интернет издание "Главред" цитира Маргарита Симонян, главен редактор на руската телевизия Ар Ти, който написа в Туитър, че Киев е решил "да отмъсти" на Русия за Кримския мост.

Новоизграденият мост свързва континентална Русия с Кримския полуостров, който страната отне от Украйна през 2014 година. Анексията бе критикувана като нарушение на международното право.

Симонян съобщи, че украински сили на реда са нахлули в офиса на Ар Ти в Киев. "Нашите служители не отговарят на обажданията, сайтът ни не се обновява, телефоните са блокирани", пише тя.

Говорителката на ССУ потвърди, че е обискиран и киевският офис на Ар Ти - по думите й телевизията е "забранена в Украйна", посочват още от руската агенция ТАСС.

"Ако тези действия на правоохранителните органи в Украйна имат някаква връзка с професионалната дейност на тези медии, това са възмутителни и дразнещи действия, които са в разрез с всички норми и правила и заслужават да бъдат най-твърдо осъдени по линия на съответните международни организации", заяви пред журналисти Дмитрий Песков.

"Ние впрочем ще очакваме с нетърпение тази твърда и безкомпромисна реакция", добави той.

Русия ще вземе ответни мерки след действията на ССУ спрямо руски медии - ще действа квалифицирано, но и настойчиво, бранейки интересите на руските средства за масова информация, увери говорителят на Кремъл.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Реципрочност, уважаеми Песков! Реципрочност! Ваш ред е!

15.05.2018 18:40:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.