• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Телеконференция между лидерите на САЩ и Европа за ситуацията в Украйна

Телеконференция между лидерите на САЩ и Европа за ситуацията в Украйна

/КРОСС/ Американският президент Барак Обама е разговарял с европейските си колеги по време на телеконференция, посветена на ситуацията в Украйна. Според прессъобщение на Белия Дом в срещата са взели участие лидерите на Франция, Германия, Италия, Великобритания и президентът на ЕС Доналд Туск. 

Ръководителите са обявили продължаващата си подкрепа за договореното в Минск мирно разрешение на конфликта в Източна Украйна и са осъдили атаката в Дебалцево, като нарушение на споразумението.

Участниците са изразили надежда за пълното прилагане на документа и са обявили, че ако това се случи, санкциите ще бъдат облекчени.Лидерите са призовали всички страни в конфликта да прекратят военните си действия и да окажат съдействие на международните наблюдатели. Те са заявили и готовност да увеличат цената за Русия, ако се стигне до бъдещо завземане на територии от опълченците в Донбас.

Междувременно президентът на Съединените щати Барак Обама продължи с една година срока на санкциите, въведени срещу Русия във връзка с кризата в Украйна. Те засягат редица руски граждани, включително официални лица, както и представители на правителството на бившия президент на Украйна Виктор Янукович. Мерките са и срещу редица бизнесмени от Русия, няколко компании и ръководството на самообявените Донецка и Луганска народни републики.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Опасно е да се опитваш да удушиш някого, който може да те хване за таша ците.

04.03.2015 09:38:50

Анонимен

Опасно е да се опитваш да удушиш някого, който може да те хване за таша ците.

04.03.2015 09:38:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.