• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Руската Дума предложи санкции срещу Украйна

Руската Дума предложи санкции срещу Украйна

/КРОСС/ Председателят на комисията по външните работи към Държавната дума на Руската федерация предложи да бъдат въведени санкции против Украйна и украинското управление, съобщи РИА „Новости"".

„Необходимо е да разработим система от санкции спрямо Украйна, включително санкции срещу членове на управлението", заяви председателят на комисията Алексей Пушков на заседание на Държавната дума.

Той добави, че в настоящата ситуация много от водещите държави в света приемат санкции, а като не ползва този инструмент за натиск, Русия не използва пълния си външнополитически потенциал.

„Време е да сложим край на разговорите за партньорство с Украйна, защото Украйна не показва никаква готовност за партньорство, и да преминем към следващия етап на отношения с нея", добави Пушков.

Според него Украйна съзнателно цели конфликт с Русия, в „услуга на интересите на администрацията на Обама, на която не се харесва външнополитическата линия на Русия". Пушков е на мнение, че скоро ще се премине към „фаза на сериозен конфликт" между двете държави.

Председателят на комисията по външните работи добави, че според него САЩ и Западът като цяло уронват принципите на международното право, а с тях не може да се води какъвто и да било конструктивен диалог.

На заседание на Съвета за национална сигурност и отбрана новият президент Петро Порошенко обяви, че страната ще прекрати сътрудничеството с Русия в областта на военнната индустрия, съобщи Агенция „Интерфакс".

„Днес на заседание на СНСО президентът на Украйна категорично забрани сътрудничеството с Русия в областта на военната промишленост. Практически прекратихме всяко сътрудничество в тази област", обяви вицепремиерът на Украйна Виталий Ярема.

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин съобщи, че на 10 юни е бил внесен план за пълно заместване на украинския внос във военната индустрия.

Още на 31 май заместник-министърът на отбраната на Русия Юрий Борисов съобщи, че от началото на март страната му не е получавала договореното въоръжение и военна техника от Украйна.

Украйна и Русия си сътрудничат в редица проекти във военната индустрия, сред които са общото изграждане и поддръжка на самолетите „Микоян МиГ-29", „Сухой СУ-25" и ракетите SS-18.

Пазарният дял на Украйна в руската военна промишленост през 2013 г. е 64 млн. долара.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.