• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Украйна отрече неин изтребител да е летял до сваления боинг

Украйна отрече неин изтребител да е летял до сваления боинг

/КРОСС/ Президентът на Украйна Петро Порошенко отхвърли твърдението на Русия, че украински изтребители е летял в близост до катастрофиралия малайзийски пътнически самолет и заяви, че украинските самолети в района са били на земята в момента на катастрофата, предадоха Reuters и ИТАР-ТАСС. Вчера руското министерство на отбраната показа снимки, доказващи, че украински боен самолет е летял на 3 до 5 км от малайзийския самолет по времето, когато е катастрофирал.

„Това не е вярно. Открити сме за всякакво разследване на самолетите ни. Когато руското Министерство на отбраната прави такова изявление, то трябва да представи доказателства. Небето над Украйна се наблюдава от множество спътници и системи за ПВО. Всички знаят, че в момента на тази трагедия всички украински самолети в радиус от неколкостотин километра от мястото на катастрофата са били на земята", каза Порошенко пред CNN.
Киев разполага със свидетелства, които дават отговор на въпроса кога, къде и как е станала катастрофата на малайзийския Боинг, съобщи пресслужбата на украинското президентство, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Специалните служби на Украйна са готови да предадат всички материали на международните експерти, които разследват обстоятелствата около самолетната катастрофа, се казва в изявлението.

Сепаратисткият лидер Александър Бородай предаде черните кутии на пътническия самолет, свален в Източна Украйна, на малайзийски експерти в град Донецк в ранните часове на деня, предаде Reuters.

„Виждам, че черните кутии са непокътнати. Макар и леко повредени, но в добро състояние", каза полк. Мохамед Сакри от Съвета за национална сигурност на Малайзия.

Влакът с тленните останки на жертвите от катастрофата е пристигнал в Донецк. Той е на път за Харков. Екпертите от Малайзия и Холандия също ще пътуват с него.

 

 

Вчера Съветът за сигурност на ООН прие единодушно резолюция, осъждаща свалянето на малайзийския пътнически самолет в Украйна с 298 души на борда. В нея се настоява въоръжените групи да разрешат безопасен, пълен и неограничен достъп до мястото на катастрофата.Съветът за сигурност на ООН настоява да се проведе всестранно и независимо разследване на трагедията в съответствие с ръководните принципи на международната гражданска авиация.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.