• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Русия намали с 10% газовите доставки за Словакия

Русия намали с 10% газовите доставки за Словакия

/КРОСС/ Русия подава 10% по-малко газ за Словакия от договорените количества, съобщи газовата компания SPP, цитирана от The Wallstreet Journal. По-рано днес полската PGNiG обяви, че е получила от „Газпром" 45% по-малко от договорения газ.

Говорител на SPP заяви, че неочакваното намаление на доставките от Русия на този етап не влияе върху крайните потребители в Словакия, тъй като снабдяването им е обезпечено. На този етап фирмата ще продължи да реекспортира газ за Украйна.

„Газът, който тече от Русия през Украйна към Словакия, все още е достатъчен, за да задоволи потребностите на клиентите и в същото време да продължи запълването на подземните хранилища, които след няколко дни ще бъдат пълни на 100%", заяви говорителят на SPP.

Доставките за Украйна продължават по план, съобщи словашкият тръбопроводен оператор Eustream. Словакия и Полша доставят газ за Украйна, след като през юни Русия спря да снабдява западния си съсед със синьо гориво. Говорител на Eustream обаче посочи, че в случай че изпращаните от „Газпром" доставки продължат да намаляват, не е сигурно, че реекспортът за Украйна ще продължи.

Полската държавна нефтена и газова компания PGNiG днес също обяви, че не получава 45% от договорените с „Газпром" обеми природен газ. Вчера PGNiG съобщи, че още на 8 септември доставките на газ са намалели с 20%, а на 9 септември - с 24%.

Информация беше отново опровергана от „Газпром".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

http://www.example.com

11.09.2014 22:39:26

Анонимен

<a href="http://www.example.com/">Click Here</a>

11.09.2014 22:39:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.