• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Снайперистите от "Майдана" са разкрити

Снайперистите от "Майдана" са разкрити

/КРОСС/Главната прокуратура на Украйна установи, че снайперистите, които стреляха по време на безредиците на площад Независимост в украинската столица, са граждани на Украйна, съобщи агенция УНИАН, позовавайки се на коментар на главния прокурор Олег Маницкий.

„Самоличността на снайперистите, които стреляха на Майдана, е установена. Не мога да ги назова по фамилия, но те са известни. Към момента, това са единствено граждани на Украйна", каза Махницкий в ефира на „5 канал".

Преди дни в сайта Youtube се появи запис на разговора на върховния представител на Европейския съюз по външните работи Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает, в който двамата обсъждат ситуацията в Украйна. В разговара Пает споменава, че има сериозни съмнения, че снайперите, стреляли по хора в Киев, са били наети от лидерите на майдана. Той обяснява, че всички улики, които са му показали, свидетелстват, че и протестиращите, и сътрудниците на правоохранителите органи са убивани от едни и същи снайперисти.

"Олга каза, че според всички намерени улики хората, които са убити от снайперисти, от двете страни - и полицаи, и хората от улицата, са убити от едни и същи снайперисти. Тя ми показа снимки, позова се и на мнението на лекарите, които говорят за един и същ почерк, тип куршуми. И все по-голямо подозрение предизвиква това, че новата коалиция не желае да разследва точните обстоятелства на случилото се. Стремително расте разбирането, че зад тези снайперисти стои не Янукович, а някой от новата коалиция. Това е крайно дразнещ фактор. Това дискредитира новата коалиция от самото начало", обяснява Пает.

Записът е пуснат в Интернет от служител на Службата за сигурност на Украйна.

Десетки души загинаха на площад "Независимост" в кървавата баня. Силите за сигурност тогава използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите, чуваха се стрелби, избухваха снаряди. Сред загиналите имаше и представители на силите на реда. По-късно лекари потвърдиха, че много от жертвите са били убити с по един прецизен изстрел.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.