• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Български театър от Украйна представя „Животът, макар и кратък“ по Станислав Стратиев в София

Български театър от Украйна представя „Животът, макар и кратък“ по Станислав Стратиев в София

/КРОСС/ На 22 март, актьорите от Одески български драматичен театър към Всеукраинската обществена организация "Конгрес на българите в Украйна" ще представят „Животът, макар и кратък" в камерната зала на „Сълза и смях".
Младите бесарабски актьори ще покажат своя спектакъл по Станислав Стратиев с режисьор Станислав Садаклиев, хореограф Диана Костика. През лятото на 2016 г. спектакълът „Животът, макар и кратък" спечели две награди на фестивала „Музите" в гр. Созопол: награда на журито „За отлично представяне" и Награда на Държавната агенция на българите в чужбина. През май 2017г.„Животът, макар и кратък" е отличен като "Най-добър спектакъл" на Международния театрален фестивал "Велко Кънев" в Тополовград. 

„Творбата на Станислав Стратиев е болезнено актуална и днес, както за Украйна, така и за България. Спектакълът продължава само 45 минути, но понякога именно в малкото време се крие големият заряд на едно представление", сподели ръководителят на театъра Станислав Садаклиев.

По негова инициатива Българският театър в Одеса е възроден през 2013 г., с подкрепата на Ю. Граматик, президент на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна". Бесарабските актьори гостуват в България по покана на Пътуващото читалище "Бащино огнище".

През ноември 2015 г. бесарабските младежи за пръв прът се представиха на софийската сцена със спектакъла „Бай Ганьо" по Алеко Константинов. Залата беше препълнена, столичната публика посрещна актьорите от Украйна много сърдечно.

                                  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.