• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Армията на Новорусия освобождава териториите на ДНР и ЛНР

Армията на Новорусия освобождава териториите на ДНР и ЛНР

/КРОСС/ Изминалото денонощие на фронтовете в Новорусия донесе на опълчението няколко значими тактически победи, предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщението на щаба на армията на ДНР.

За едно денонощие опълченците са превзели още няколко населени пункта, като украинските сили са претърпели загуби - минимум 320 ранени и убити, около 30 единици бойна техника.
В понеделник вечерта е започнал щурмът на позициите на украинските части, разположени в донецкото летище. В продължение на цялата нощ срещу 2 септември, артилерията на опълчението е нанасяла удари, в резултат на което украинските сили преминали в отстъпление от позициите си.

Летището в Донецк все още не е превзето напълно от опълчението, заради сериозните укрепления. Стана известно, че част от украинските военни, блокирали летището се предали в плен на опълченците, останалата част все още продължава да се съпротивлява. Но летището, като стратегически плацдарм за настъпление на столицата на Донецка народна република предвид разгрома на опълченците, определено вече не може да се разглежда.

На фронта на Луганска народна република нищо ново, без съществени изменения. Луганската армия със спокойно темпо се придвижва напред, освобождавайки от присъствието на правителствените войски населените пунктове в Луганска област. През изминалото денонощие партизаните от опълчението са разгромили колона с боеприпаси за снабдяване на киевските сили. Числото на загубите засега не се уточнява.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Е сега след значимата победа.....руснаците очевидно живеят по-добре....

02.09.2014 17:45:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.