• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Започват тапите по столичния бул. „Владимир Вазов”

Започват тапите по столичния бул. „Владимир Вазов”

/КРОСС/ Тапи и задръствания чакат столичани и гости на София по булевард „Владимир Вазов". Причината е, че общината започва ремонт за 16 млн. лева на шосето. Обновяването ще започне от моста „Чавдар" и ще продължи до вливането на трасето в бул. „Ботевградско шосе".

В полунощ се забрани движението по южното платно на булеварда между улиците 549 и „Поп Груйо". Там майсторите ще леят асфалт до 29 юли. Заради ремонта ще се преместят с няколко метра и спирките на автобусите и тролей №1.

Следващият голям обект, който ще се ремонтира през лятото, ще е бул. „Витоша", там ще продължи реконструкцията от НДК до Южния парк. Строителните дейности ще започнат в края на юли, началото на юни.
Всички останали ремонти на улици ще бъдат извън центъра, защото продължава строителството на третия лъч на метрото. Заради подземната железница продължава копаенето по булевардите „Патриарх Евтимий" и „Гоце Делчев" и улица „Житница". Заради метрото ще има промени и по улица „Св. Георги Софийски" между бул. „Пенчо Славейков" и ул. „Константин Иречек". Там от утре до средата на 2018 г. ще е забранено влизането на коли. Движението ще се извършва по временна двулентова пътна връзка между бул. „Пенчо Славейков" и ул. „Константин Иречек", обобщава "Монитор".

Сериозни ремонти ще има и в „Лозенец". В началото на юли ще започне и разширението на бул. „Черни връх", което ще стига до Южната дъга. Когато проектът бъде реализиран, цялото движение от бул. „Цариградско шосе" ще минава през кръговото кръстовище при Телевизионната кула и естакадата при Семинарията и по разширения бул. „Черни връх" ще се извежда на Южната дъга на Околовръстния път. Освен това ще има сериозен ремонт и по улица „Богатица", където може да се наложи и затваряне за коли.
През лятото ще се продължи преасфалтирането и на кварталните улици, като вече се ремонтират 9, а работите по други 7 са приключили.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.