• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Ако това искаше Европа, халал да й е

Ако това искаше Европа, халал да й е

/КРОСС/Вчера беше извършен терористичен акт.

Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков пред bTV в коментар за снощните сблъсъци на границата на Сърбия с Унгария, в която хиляди мигранти от Африка и Близкия Изток в неутралната територия се опитаха да влязат със сила, хвърляйки камъни, тръби и бутилки по полицаите. 20 от служителите на реда бяха ранени. Мигрантите нахлуха на КПП „Хоргош-Рьоске" и събориха част от телената ограда, поне три деца бяха буквално хвърлени през оградата от бежанци.

В отговор органите на реда използваха водни оръдия и сълзотворен газ, а за подкрепления пристигнаха военни, хеликоптери и военни камиони. Бяха изпратени и спецчасти от националния антитерористичен център на КПП "Хоргош-Рьоске".

По-късно вчера правителството на Унгария взе и решение да построи ограда по част от границата си с Хърватия и по цялата граница с Румъния, съобщи премиерът Виктор Орбан, цитиран от световните медии.

"Как е възможно Европа да не може да защити сувереността на една държава в ЕС? Къде е Юнкер? Къде в друга държава могат да бъдат удряни с камъни и бутилки полицаи?... Тези хора (в САЩ и ЕС - бел. ред.) се държат към Чехия, Унгария, България като началници. Не сме подписвали договор за отказ от националния си суверенитет. Това е европейско-мюсюлмански съюз, направен против волята на европейските народи", заяви Марков.

Той бе категоричен, че нахлуващите мигранти не са бежанци. "Откъде-накъде ги наричат бежанци, та те нямат паспорти? Как да ги регистрират?"

"48 000 деца са оставени от бежанците в Унгария, никой не знае чии са, без документи за самоличност. Унгарската държава ги настанява, храни ги, какво повече да направи Унгария, да се надупи на тази инвазия? Ние може да сме бедна страна, но не сме идиоти българските граждани и може да питаме защо Юнкер и Шулц мълчат? Защо арабската пролет стана ислямско лято 2015? "

Марков бе категоричен, че "не право, а задължение на българската армия е да защити националния суверенитет" срещу подобна инвазия.

"Отказвам да им съчувствам, те са с такива пачки и по-скъп от твоя таблет", обърна се Марков към водещия. "Ако това искаше Европа, халал да й е", каза още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Браво, Марков. За първи път след изречените простотии в полза на управляващото мнозинство да кажеш нещо смислено и разумно.

17.09.2015 15:41:11

ruth

аааааа, сетила се Мара да се побара...ами ти бе, говньо, чии го лижеше до вчера?! Ааааааа, а сега - не било това Европа, не било това Европейски съюз! На тебе - халал да ти е!

17.09.2015 15:33:36

Анонимен

Точно мнение ! Ясно казано и сътветно трябва да се вземат точни мерки. Армията на границата, въоръжена като армия а не като педалска сбирщина и да се стреля веднага при необходимост. А относно Юнкер и Шулц - никак няма да се сбъркат ако тия дърти боклуци се обесят в центъра на Брюксел.

17.09.2015 13:09:35

Анонимен

Това за 48 000деца, оставени в Унгария и че са замеряли полицаите с деца доказва, че това не са хора, а пък бежанци още по - малко. Вземайте децата и ... с огнехвъргачките.

17.09.2015 11:35:47

Анонимен

сетихте ли се вече какъв ни го набиха американците,халал да ние както казваш ,ама и ти близеше американски задници,педал такъв

17.09.2015 10:13:39

Анонимен

Браво!

17.09.2015 09:19:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.