• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Путин: Унгария е сред най-важните партньори на Русия

Путин: Унгария е сред най-важните партньори на Русия

/КРОСС/ Президентът Владимир Путин обяви, че Унгария е един от най-важните партньори на Русия, съобщи "Ройтерс". Лидерите на много европейски държави са притеснени от развиващото се сътрудничество и сближаването между двете държави.

"Споделяме позицията на унгарските управляващи, те искат преди всичко конструктивен диалог, заедно планираме и изпълняваме много големи инвестиционни проекти", заяви Путин на церемония по приемането на новия унгарски посланик в Кремъл. Президентът добави, че Будапеща е "един от най-важните политически, търговски и икономически партньори" на Русия.

В сряда висш представител на унгарската администрация обяви, че страната възнамерява да започне строежа на своята отсечка от газопровода "Южен поток" през следващата година.

Външният министър на Унгария Петер Сияарто също подкрепи сближаването между Русия и Унгария след преговори с руския външен министър Сергей Лавров. Сияарто призова към възстановяване на "прагматично, полезно и за двете страни съдействие между Европа и Русия". Той добави, че "Южен поток" ще увеличи енергийната сигурност на Централна и Източна Европа.

"Общата ни задача е да предотвратим разделяне на Европа и ситуация, в която в Европа имаме противници, а не съюзници", каза Сияарто. Руският му колега Лавров добави, че е важно страните да преследват "националния си интерес", и похвали Унгария, че не следва "русофобските" политики на ЕС и НАТО.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Редиците на Рубладжиите се попълват, стимулирани с част от разликата на високата цена на ГАЗА, който купуваме от "братушките" ! Няма държава, която е била или Е приятел или съюзник на СССР и днес да е добре...! Тръгни по мухата и ще те отведе в клозета..., а Виктор Орбан самоуверено е повел унгарците в тази посока, докато самите маджари не му видят сметката някой ден !

21.11.2014 14:33:29

х

Това трябва да бъде и политиката на България спрямо Русия.

21.11.2014 11:57:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.