• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

България цени високо приноса на УНИЦЕФ в изпълнението на реформата в областта на детската грижа

България цени високо приноса на УНИЦЕФ в изпълнението на реформата в областта на детската грижа

/КРОСС/България цени високо приноса на УНИЦЕФ в изпълнението на реформата в областта на грижата за децата. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с изпълнителния директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк. Двамата разговаряха в Министерския съвет тази сутрин.

Страната ни приема с голяма отговорност членството ни в Изпълнителния съвет на УНИЦЕФ, посочи премиерът и добави, че България полага максимални усилия да участва активно и да носи добавена стойност в работата на ръководния орган на детския фонд на ООН. България е член на Изпълнителния съвет на фонда за периода 2013-2015 г., като през 2014 г. българският постоянен представител към ООН посланик Стефан Тафров беше заместник-председател на Бюрото на съвета.
„България е водеща в деинституционализацията на децата, като днес 10 хиляди по-малко деца се намират в заведения за социални или медицински грижи", каза изпълнителният директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк. Според него е научно доказано, че настаняването на децата в такива институции се отразява на психиката им до края на живота и ограничава развитието и способностите им. „Това е лошо за децата и за обществото, в което живеят", сподели г-н Лейк. Той подчерта, че УНИЦЕФ се ангажира да продължи подкрепата си за правителството чрез работа в семейно-консултативните центрове и в предоставянето на услугите за ранно детско развитие за всички деца, особено за тези в най-неравностойно положение.
На срещата бе посочено, че благодарение на партньорството с организацията от 2000 г. насам у нас е постигнато намаляване с 40% на броя на децата, настанени в институции. Потвърдена беше българската позиция, че всички институции за настаняване на деца у нас трябва да бъдат затворени до 2025 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.