• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Дайте глас заедно с УНИЦЕФ и си “Представете‘‘ един по-добър свят за децата

Дайте глас заедно с УНИЦЕФ и си “Представете‘‘ един по-добър свят за децата

/КРОСС/Преди броени часове, по време на музикално събитие в Общото събрание на ООН, УНИЦЕФ обяви инициативата #IMAGINE (Представи си) като част от честването на 25-тата годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето. 

Проектът #IMAGINE (Представи си) събира артисти като Йоко Оно, добре познатия музикален продуцент и DJ Давид Гета, посланици на УНИЦЕФ, сред които Кейти Пери, Анджелик Киджо, Даниела Мъркюри, Приянка Чопра, Юна Ким, както и видни поддръжници, за да създадат уникален по рода си момент в историята на музиката, който да привлече вниманието към огромните предизвикателства, пред които са изправени децата по света.

Новото интерактивно дигитално преживяване, подкрепено от ТъчКаст, позволява на всеки човек да запише, заедно с любимите си музикални идоли, своя собствена версия на химна на мира и надеждата - „Представи си" на Джон Ленън. УНИЦЕФ се надява това да се превърне в най-мащабният музикален проект.
Индивидуалните записи, тези на посланиците на УНИЦЕФ, както и на други изпълнители, ще бъдат включени в световна, многоезична версия на „Представи си" , която Давид Гета ще изработи. Всеки, който запише песента има шанс за визуално и аудио присъствие във версията на „Представи си" на УНИЦЕФ, която заедно с произведените видеа от ТъчКаст и ДБридж ще бъдат пуснати непосредствено преди Новогодишната нощ.
„Конвенцията за правата на детето поиска от нас да си представим един по-добър свят за децата и ни приканва да превърнем тази мечта в реалност "- каза Антъни Лейк, изпълнителен директор на УНИЦЕФ и допълни „Проектът #IMAGINE (Представи си) дава шанс на хората по света да се присъединят към глобалното движение за деца, да представят своите идеи, виждания, и най-вече - да дадат гласност и да се застъпят за правата на децата навсякъде по света."
Участниците в #IMAGINE (Представи си) могат да споделят собствените си записи на класиката на Джон Ленън с приятели и семейство чрез социалните медии и по този начин да окуражат останалите също да го направят. Също така, те могат за запишат и лични съобщения, в които да опишат как те самите си представят по-добрия свят.
„Когато сам си представяш нещо, това може и да е мечта, но когато двама души го правят, то става реалност"- каза Йоко Оно.

Участниците ще имат и възможността да направят дарение към УНИЦЕФ. Набраните от проекта #IMAGINE (Представи си) средства ще отидат за реализирането на програми, свързани с образование, храна, здравеопазване и имунизации, питейна вода и хигиенни условия, закрила и реагиране при спешни случаи при деца в над 150 държави и територии.

„Изключително съм развълнуван от възможността да работя заедно с УНИЦЕФ по този невероятен проект. Нашата „световна" версия на „Представи си" няма да е като нищо правено досега. Много съм горд да бъда част от проекта. Наше задължение е твърдо да застанем зад позицията, че всеки глас и всяко дете са от значение." каза Дейвид Гета.

Събитието в Общото събрание на ООН включи изпълнения на живо от носителката на Грами Анджелик Киджо, бразилската певица Даниела Мьркюри, поп сензацията от Шведско- Ирански произход Лале, виолончелистът Трей Лий от Хонг Конг, нигерийският музикант Дон Джази, както и Кристиян Костов- победител в „Гласа на Русия".

Носителят на златен глобус и награда ЕМИ Хю Джакман, Йоко Оно и Бьорн Улвеус от АББА също ще участват в събитието.
Дигиталното преживяване #IMAGINE ще е достъпно чрез апликацията ТъчКаст за Айфон на App Store и на: http://imagine.unicef.org

За да участвате в #IMAGINE, следвайте тези 3 лесни стъпки:
• Свалете апликацията ТъчКаст (TouchCast app) чрез онлайн магазина на Епъл или на http://imagine.unicef.org
• Запишете своята версия на Представи си заедно с Джон Ленън и други известни изпълнители като натиснете червения бутон
• Запишете лично съобщение за това как вие си представяте един по-добър свят
• Споделете с приятели #EVERYVOICECOUINTS и #IMAGINE

ТъчКаст (TouchCast)

ТъчКаст е видео платформа, базирана в Ню Йорк. Тя компилира интерактивността от мрежата във видео. ТъчКаст е като една истинска работна платформа, или по-скоро студио за хората - има виртуална сцена, зелени екрани, телепромптер, телестратион, визуални и аудио ефекти, както и вградени заглавия и графики- това дава възможност за голяма креативност и свобода на записващия. Талантливият изобретател и предприемач Едо Сегал основава ТъчКаст през Юни 2013 година. www.touchcast.com
За ДБридж
ДБридж (TheBridge.co) обединява творците и търговските марки чрез творчеството, съдържанието и целите. Ръководители на проекта #IMAGINE са режисьорът и продуцентът Михаел Юрковач, социалният стратег Пол Кун, продуцентите Пантера Сара, Пло Молина, а Винъс Браун е последната от включилите се артисти в инициативите включваща YES, WE CAN (will.i.am), #THEWORLDNEEDSMORE (David Guetta), ELV1S 30 #1 HITS (RCA), WORLD of BETTERS (Alicia Keys, K'Naan, Sunihdi Chuhan, John Legend and Pitbull), #URBANJUNGLEWORKOUT (Adriana Lima) и други, набирали средства и участвали в кампании за благородни каузи в целия свят. www.TheBridge.co

bMuse

bMuse създава компании и продукти, които променят начина, по който хората създават и възприемат медийното съдържание. Асортиментът ни включва от нови видеоформати и мобилни видеоигри до играчки и цифровизирани реклами. Изградихме цяло ново цифровизирано студио, което превръща идеите за продукти в бизнес начинания, които могат да се множат. Казано по-просто, ние използваме технологиите да интерпретираме медиите по нов начин. www.bmuse.com

УНИЦЕФ

УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 190 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.