• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Русия предлага безплатно висше образование за българи

Русия предлага безплатно висше образование за българи

/КРОСС/ В дните от 15 до 17 ноември т.г. в Руския културно-информационен център в гр. София (ул. "Шипка" №34) ще се състои Първата образователна изложба на висши учебни заведения от Руската Федерация, които предлагат програми за безплатно обучение за българи.

На 15 ноември в 10.00 в Руския културно-информационен център в гр. София ще се проведе пресконференция на представители на руски вузове, които ще дойдат в България, за да запознаят присъстващите с възможностите за безплатно висше образование в руските висши учебни заведения, по квоти от правителството на Руската Федерация.

Участници в изложбата ще бъдат: Руска академия за народно стопанство и държавна служба към Президента на Руската Федерация, Финансов университет към правителството на Руската федерация, Руски държавен университет за нефт и газ "И.М.Губкин", Санктпетербургски университет, Санктпетербургски държавен институт по психология и социална дейност, Московски педагогически държавен университет, Национален изследователски Московски държавен строителен университет, Московски държавен университет за технологии и управление "К.Г.Разумовски", Южен федерален университет, Самарски национален изследователски университет "Академик С.П. Корольов", Ивановски държавен университет по енергетика "В.И. Ленин", Орловски държавен аграрен университет "Н.В. Парахин" и Липецки държавен технически университет.

В програмата са включени презентация на възможностите на програмата за безплатно образование в Руската Федерация, срещи с представители на учебните заведения, тематични лекции, семинари и майсторски класове; презентации на програмите за обучение и курсове за повишаване квалификацията за учители по руски език, съвместно с Московския педагогически държавен университет.

На финала на събитието се очаква да бъдат подписани споразумения между висшите учебни заведения от Руската Федерация и висши учебни заведения/училища от Република България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.