• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Образователна изложба на висши учебни заведения от Руската федерация се проведе в РКИЦ

Образователна изложба на висши учебни заведения от Руската федерация се проведе в РКИЦ

/КРОСС/ В РКИЦ се проведе изложба, посветена на образователните програми на водещи руски университети. В изложбата участват следните висши учебни заведения: Руска академия за народно стопанство и държавна служба към Президента на Руската Федерация, Финансов университет към правителството на Руската федерация, Руски държавен университет за нефт и газ "И.М.Губкин", Санктпетербургски университет, Санктпетербургски държавен институт по психология и социална дейност, Московски педагогически държавен университет, Национален изследователски Московски държавен строителен университет, Южен федерален университет, Ивановски държавен университет по енергетика "В.И. Ленин", Орловски държавен аграрен университет "Н.В. Парахин", Московски държавен технически университет „Бауман" и Липецки държавен технически университет.

С приветствени слова към участниците в изложбата и посетителите се обърнаха Н. Пр. посланикът на Русия в България Анатолий Макаров и и.д. директор на Руския културно-информационен център в София Олга Широкова, които откриха изложбата.

 


Посланик Макаров се обърна към всички с думите: „От името на посолството на Русия в България, позволете ми да приветствам организаторите и гостите на изложбата, посветена на образователните програми на руските ВУЗ-ове. Точно в Руския културно-информационен център дванадесетте руски университета ще представят своите най-нови разработки в сферата на образованието, коментира посланикът на Русия в България Анатолий Макаров. Те включват различни програми за обучение, проверените от времето практики и методики. Вече шеста поредна година в страната се организира набиране на български студенти в руски университети по федералните програми, в съответствие с която Руската държава поема всички разходи по обучение на българи в най-добрите руски университети, коментира още посланикът. През текущата година в най-добрите ни университети бяха зачислени 225 български младежи, отбеляза още посланик Макаров. Особено искам да отбележа, че български ВУЗ-ове активно се интересуват от двустранно сътрудничество, добави той. Също бих искал да отбележа, че по повод на предстоящата образователна изложба се планира провеждане на курсове за повишаване на квалификацията на преподавателите по руски език".

Гостите бяха поздравени от председателя на Дружеството на завършилите руски висши учебни заведения Снежана Тодорова и председателя на Федерацията „Съюз на сънародниците" Марина Дадикозян.

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.