• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

НБУ: Медийните публикации за набези на територията на университета не отговарят на истината

НБУ: Медийните публикации за набези на територията на университета не отговарят на истината

/КРОСС/ Медийните публикации за набези на територията на НБУ, за масов отказ на студенти да посещават лекции и за приети в НБУ студенти-бежанци категорично не отговарят на истината, заявява пресцентърът на университета. 

„С оглед успокояване на общественото напрежение", ръководството на университета уверява, че такъв случай не е имало и заявява готовност да предостави записите от охранителните камери на разследващи органи. Всички студенти, приемани за обучение в НБУ, преминават през процедури за прием съгласно закона, а чуждестранните студенти от трети страни и през процедурите на съответните институции.

„Учебната и научна дейност в университета протича в обичаен ритъм. Ръководството на университета е в постоянен диалог с представители на всички институции, свързани с увеличения брой бежанци в страната, още от лятото на 2013 г., включително Държавна агенция за бежанците и ръководството на Центъра за настаняване, намиращ се в кв. Овча купел, както и с МВР. Взети са всички мерки, които зависят от Университета, включително за допълнителна осветеност в района в късните часове, постоянен пост на охранителите на всички входове на територията на НБУ, непрекъснато видеонаблюдение с над 100 камери и засилена бдителност на служителите. Предприети са всички възможни мерки, системата за сигурност е регулярно актуализирана в рамките на закона и нашите правомощия", уверяват от НБУ.

Съгласно изявлението на министъра на вътрешните работи във връзка със случилото се на 13 ноември 2015 г. в Париж, в НБУ се изпълняват всички предвидени от съответните органи препоръки.

„МВР мълчи за щурма с „Аллах акбар" в Нов български университет, за да не всява паника след терора във Франция и Германия, писа сайтът Big5. Сайтът цитира „неволни очевидци на безпрецедентната атака", според които „араби от близкия център за бежанци в кв. „Овча купел" са направили рейд по коридорите": „Случи се във вторник, около 12.30 ч. на обяд. Влязоха, викайки доста агресивно „Аллах акбар", минаха по коридорите, крещейки, после се изнизаха. За щастие до спречкване със студенти не се стигна".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.