• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Наказват студента, сигнализирал за нередности на изпит в УНСС

Наказват студента, сигнализирал за нередности на изпит в УНСС

/КРОСС/ Студентът от УНСС, който сигнализира за нередности на писмен изпит, ще бъде наказан. Академичният съвет е решил да му наложи последно предупреждение за отстраняване, защото е уронил престижа на университета. Междувременно студенти излязоха на мирен протест в подкрепа на преподавателката, която след скандала реши да напусне университета.

Академичният съвет е осъдил поведението на преподавателката, която писа тройки на студенти, предали прaзни листове на изпита по "Геоикономика и регионално развитие". Според правилата на университета тя е имала възможност да ги освобoди от изпита при условие че по време на семестъра са постигнали резултат по-висок от четворка. Заради нарушението ръководството на УНСС искало да наложи най-тежко наказание на Соня Докова.

Ректорът на УНСС Стати Статев коментира: "Аз я повиках вчера в 11 часа ѝ предложих двата варианта. Единият вариант беше, ако пожелае да се пенсионира и другия вариант, е да я уволня дисциплинарно. Тя избра варианта да се пенсионира".

Академичният съвет искал да отстрани и студента, но той се извинил за постъпката си и съветът, решил да го накаже с последно предупреждение. Група студенти, които смятат, че Кезим Медев е трябвало да уведоми за нередностите първо органите в университета организира протест и изрази подкрепата си за преподавателката.

От УНСС съобщиха, че след скандала професор Докова е приета в болница. Резултатите от изпита няма да се анулират, за да не се създава хаос, а и никой от студентите не пожелал оценката му да бъде преразгледана, обясниха от УНСС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

демократ

Предлагам всички изпити да са с гриф "строго секретно" и който изнесе данни за нередности или корупция, да го вкарват за 10 години в затвора!

15.06.2017 08:16:43

Анонимен

Има хора, които са тъпи и затова подават празен лист. Те не са виновни за това, а и те искат да ядат.

14.06.2017 22:15:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.