• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Евролибералите окичиха Доган с медал за храброст

Евролибералите окичиха Доган с медал за храброст

/КРОСС/ Ахмед Доган получи медал за храброст и за принос в развитието на либерализма в България по време на конференцията „Либерализмът-качествено нов фактор за европейската интеграция", която се провежда в София под домакинството на ДПС. Наградата бе предадена на лидера на партията Лютви Местан.

Решението за връчването й е било взето след опита за покушение срещу днешния почетен председател на ДПС на 19 януари 2013 г. Тогава по време на Националната конференция на ДПС, срещу него бе насочен пистолет.

Грейм Уотсън и Лютви Местан споделиха мнението, че Европа не прави необходимото за бежанците. На форума бе приет призив към ЕС 5-годишният мораториум върху разширяването на ЕС, въведен от Юнкер и определен от евролибералите като нанесъл тежки психологически поражения върху обществото в засегнатите страни, да бъде отменен.

Местан и Уотсън са категорични, че Турция понася най-сериозния удар от бежанската криза като буферна зона и затова разговорите за влизането й в ЕС трябва да продължат.

Сър Уотсън и колегите му смятат, че Европа не е подготвена и е подценила създаването на „Ислямска държава", за което лидерът на АЛДЕ обвини европейските християндемократи. Колкото до сътрудничеството Русия, Уотсън „не е убеден, че може да работи с нея", заради анексирането на Крим. Според него европейската общност трябва да направи всичко възможно, без да използва военна сила, „Русия да се изтегли от Украйна".

Лидерът на ДПС също напомни, че Движението има ясна позиция относно Украйна и осъжда анексирането на Крим и до този момент няма причина тази позиция да бъде променена.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Г-н Ахмет Доган със сигурност си е заслужил ордена. Рядко не раждат такива политици като него.

18.09.2015 23:38:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.