• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Кои са новите областни управители

Кои са новите областни управители

/КРОСС/Правителството смени 24 от общо 28 областни управители. Смяната стана на квотен принцип: 20 от ГЕРБ, 5 от Реформаторски блок, 2 от АБВ и един независим.

Не бяха сменени само титулярите в Пловдив, Варна, Хасково и Силистра, които бяха поставени на постовете си в мандата на служебното правителство на Георги Близнашки.

Начело на областната управа в Силистра остава Стоян Бонев, който в последните години е бил началник отдел и главен инспектор в ИА "Главна инспекция по труда" в града. През годините той е работил и в Държавен и финансов контрол, в "Митница" - Силистра и др. Минава за независим от политически партии, експерт.

Бившият зам.-кмет на Пловдив от ГЕРБ Розалин Петков също остава на губернаторското място в областта.

Стоян Пасев ще остане областен управител на Варненска област. Любопитното е, че той минава за човек на АБВ. Във врата му обаче диша поне един заместник от Реформаторския блок, по информация на Клуб Z - човек на ДСБ.

Добри Беливанов от ГЕРБ остава в Хасково. Беливанов е работил в областната администрация на Хасково като главен секретар. Преди това два пъти е заемал поста заместник-кмет на общината.

Подкрепящата кабинета АБВ ще има свой нов областен управител и запазва един стар, минаващ неофициално за човек на президентската партия. 

Начело на областната управа в Пазарджик застава пресаташето на формацията на Георги Първанов - бившият колега журналист и тв водещ Трендафил Величков.

Блокът поема областите София-град, Бургас, Видин, Стара Загора и Сливен.

Назначението на зам.-председателя на НПСД, която е част от Реформаторския блок, Веселин Пенев за титуляр в столицата вече предизвика брожения сред Патриотичния фронт. След назначението на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, който също е от партията на Корман Исмаилов, второто назначение патриотите възприеха вече като провокация от страна на премиера Борисов към тях. 

Веселин Пенев е магистър по социална и юридическа психология от СУ "Св. Климент Охридски". Занимава се с консултантска дейност.

Начело на областната управа в Бургас застава Вълчо Чолаков, магистър по право от Бургаския свободен университет. Член е на Бургаската адвокатска колегия и е общински съветник от 2007 г. Чолаков е кадър на СДС, член на Националния изпълнителен съвет на партията.

Постът във Видин ще бъде зает от Момчил Станков, бивш водач на листата на ДСБ в града. Той е магистър по право, адвокат, от 2008 г. е син общински съветник.

Реформаторът Георги Ранов става областен управител на Стара Загора. Има две магистратури от Миннногеоложкия университет в София. Работи в частната сфера и е общински съветник от 2011 г.

Юристът Димитър Сяров става областен управител на Сливен. Адвокат към местната адвокатска колегия, юрисконсулт в Регионалния инспекторат по образованието. Сяров води листата на Блока в областта.

Останалите 18 назначени губернатори са от "квотата" на ГЕРБ.

Администрацията на София-област ще бъде ръководена от кадър на ГЕРБ - Росица Тодорова. Тя е директор на НУ "Христо Ботев" в Годеч. Беше заместник-областен управител на София-област.

В Благоевград постът ще заеме юристът Бисер Михайлов. Бил е заместник-областен управител в периода 2009-2013 г.

Депутатът от ГЕРБ Пенчо Пенчев става областен управител на Велико Търново. Той е заемал същата длъжност в периода 2009-2013 г.

Малина Николова е новият областен управител на Враца. Дълги години тя е директор на НУ "Иван Вазов" в града, председател на Общинския съвет във Враца от май 2013 г.

Областната управа в Габрово поема Николай Сираков, в момента председател на местния парламент. В периода 2010-2011 г. той бе кмет на общината, наследявайки Томислав Дончев, днес вицепремиер. Сираков стана популярен с йогистките си практики и публично демонстрира едно свое умение - да прекарва шнур през носа си.

Постът в Добрич ще бъде поет от Маргарита Новоселска. Тя е магистър по медицина от ВМИ - Варна и по здравен мениджмънт от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". От 2006 г. до сега е управител на Центъра за психично здраве в града. Член е на ГЕРБ.

Областен управител на Кърджали става икономистът Илия Илиев, който се занимава с частен бизнес. Иначе е общински съветник е от 2011 г.

Новият областен управител на Кюстендил е Виктор Янев, в момента заместник-кмет на община Кюстендил. Той е магистър по спортен мениджмънт, има специализации по "Управление на администрацията" и "Европейска административна практика".

Мадлена Бояджиева-Ничева е назначена за областен управител на Ловеч. Тя е председател на Общинския съвет в Тетевен. Преди това е била управител на МБАЛ "Д-р А. Пешев" в града.

Ивайло Петров поема ръководството на областната администрация в Монтана. Той е бил на същия пост в периода 2009-2013 г. в мандата на ГЕРБ.

Депутатката на Бойко Борисов Ирена Соколова ще застане начело на областната администрация в Перник.

Ралица Добрева става областен управител на Плевен. Дългогодишен служител е в системата на МЗХ, до август 2013 г. е била директор на Областната дирекция "Земеделие" в Плевен.

Областен управител на Разград ще бъде икономистът Петър Василев. От 2008 г. е заместник-директор на РЗОК в града. Той бе в листата на ГЕРБ за последните парламентарни избори.

Стефко Бурджиев оглавява областната администрация в Русе. Той е заемал този пост в периода ноември 2011 г. - юни 2013 г. В момента е главен асистент в Русенския университет.

Областен управител на Смолян става Недялко Славов. Завършил е икономика във ВИУ - Варна. Бил е заместник-областен управител, а след това и депутат на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание. В момента се занимава с частен бизнес.

Областната администрация в Търговище ще бъде оглавена от икономиста Светлин Бонев, чиято професионална кариера е свързана със сферата на телекомуникациите. Светлин Бонев бе общински съветник от групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Търговище.

Начело на област Шумен застава Донка Иванова. Тя е завършила руска филология и е специализирала педагогика. Била е заместник-кмет, общински съветник, народен представител от ГЕРБ. Директор е на СОУ "Сава Доброплодни" в града.

Димитър Иванов е областен управител на Ямбол. В областната администрация е работил от 2009 г. първоначално като заместник-областен, а след това и като областен управител. Бе депутат в 42-ото Народно събрание, отново от партията на Бойко Борисов.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.