• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Управление на влаковете в реално време показаха диспечерите от Център за управление на трафика в Пловдив

Управление на влаковете в реално време показаха диспечерите от Център за управление на трафика в Пловдив

/КРОСС/ Днес, 4 август, в Деня на отворени врати десетки посетиха Центъра за управление на трафика на влаковете в Пловдив. Гостите и медиите се запознаха с единствения в страната диспечерски хъб с изградена компютърна централизация за управление на автоматиката на жп гарите от Пловдив до Свиленград.

Системният администратор инж. Христо Иванов показа в реално време как чрез внедряването на системата възможността за човешка грешка е сведена до минимум. „Вече 17 години работя в системата за управление на влаковете. Професията ни е много отговорна и често стресова, но удовлетворението е голямо" - сподели с гостите инж. Иванов.

„Радвам се на интереса на младите хора към нашия център. За управлението на вече завършените проекти, финансирани с европейски средства, са необходими образовани и ентусиазирани хора, които обичат и ценят професията си" - заяви гл. инж. електрически системи Кръстю Биларев и показа възможностите на системата SCADA за управление на енергозахранването и тяговите подстанции по трасето Пловдив - Свиленград и Михайлово - Бургас.

След проявен интерес от посетителите отново беше представена стипендиантската програма на НКЖИ, която е за период от 2 години и е предназначена за ученици от 11 и12 клас на професионалните гимназии. След дипломирането сключилите трудов договор имат възможност за безплатно обучение за получаване на правоспособност за ръководител движение, строителен техник по поддръжка, механик по контактна мрежа и механик по осигурителна техника.

Събитието е част от инициативите, с които НКЖИ отбелязва професионалния празник на българските железничари, който тази година е на 06 август (неделя).

А като на всеки празник домакините от диспечерския център почерпиха с „тематични" сладки изкушения, под формата на релси, прелези, влакчета и т.н.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.