• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Румен Радев: Електронно управление ще доведе до ефективност, прозрачност и контрол

Румен Радев: Електронно управление ще доведе до ефективност, прозрачност и контрол

/КРОСС/ Електронното управление е стратегически приоритет за България, необратим процес и единственият начин за постигане на цели от изключителна важност - ефективност, прозрачност, успех в борбата с корупцията, отчетност и контрол. Това заяви държавният глава Румен Радев на работна среща с ръководството на Държавна агенция „Електронно управление".

„Не бива да мислим за въвеждането на дигиталните услуги и управление като за нещо абстрактно. Темата е всеобхватна и изисква сериозна експертиза, активно участие и съпричастност от всяко едно ведомство и институция на територията на България", каза още президентът. Румен Радев изрази готовност да подкрепи всяка инициатива, която ще улесни и ускори процеса на дигитална трансформация на българската администрация в полза на гражданите и на бизнеса.

Между акцентите на разговора бяха възможностите за качествено електронно здравеопазване в България, минимализиране на рисковете от злоупотреби при възлагането на обществени поръчки чрез дигитализация на процесите и интегрирането на националната архитектура на е-управлението с тази на другите държави членки на ЕС.

По време на срещата председателят на Държавна агенция „Електронно управление" Росен Желязков запозна президента Румен Радев с приоритетите, целите, основните дейности и предизвикателствата пред развитието на е-управлението в България.

„Електронното управление не е самоцел, а средство за цялостно реформиране на институциите и на процесите в тях. То ще позволи на гражданите да пестят време и средства при получаването на административни услуги и да се освободят от обременяващата роля на посредници между административните структури", заяви Росен Желязков и допълни, че сред основните приоритети на агенцията са осъществяването на контрол на бюджетните разходи и на проектите и дейностите в областта на е-управлението в цялата публична администрация и подобряването на мрежовата и информационна сигурност.

Румен Радев и Росен Желязков се съгласиха, че е-управлението трябва да е приоритет не само за държавната агенция, а за всички институции. Административните органи следва да работят последователно за оптималното използване, оперативната съвместимост и поддръжка на вече наличните ИКТ ресурси и информационни системи във всички сектори, беше подчертано още по време на разговора.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

БРЕЙ, И НЕ ПОВТАРЯ ЛИ СЪЩИТЕ НЕЩА, КАТО РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ.

22.05.2017 21:51:52

Анонимен

ТЕЗИ ДУМИ-ефективност, прозрачност и контрол СА НЕСЪВМЕСТИМИ С ТАЗИ ДЪРЖАВА НА КОЯТО ТИ СИ ПРЕЗИДЕНТ ДР. РАДЕВ!!! АНАДЪМУ????

22.05.2017 15:49:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.