• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Защо освиркаха управляващите?

Защо освиркаха управляващите?

/КРОСС/ На 19-ти февруари се състоя гражданско шествие по повод 147-та годишнина от обесването на Апостола на Свободата. Нещо повече - шествието не беше обикновено, а по „пътя на безсмъртието", който Апостола извървява от килията до бесилото. Организатор на шествието беше Общобългарския комитет „Васил Левски", а в него се включиха хиляди българи и родолюбци.

Може би именно това подразни управляващите от ГЕРБ и така наречените патриоти, които вместо да се присъединят към „пътя на безсмъртието", предпочетоха да отправят обидни квалификации към българския президент, който съвсем нормално и естествено, като държавен глава и обединител на нацията, поведе гражданското шествие.

Управялаващите се уплашиха от факта, че хиляди българи се включиха в шествието и решиха, че това е насочено и организирано срещу тях. Не, уважаеми управляващи, шествието обедини всички истински родолюбци, а не такива, които само се кичат с табелата патриоти. Нещо повече - по време на шествието нямаше партийни или идеологически лозунги, то премина напълно спокойно и нормално и това могат да потвърдят всички български и няколко чуждестранни медии, които го наблюдаваха и отразяваха.

В шествието се включиха и народни представители, общински съветници, както и партийни лидери на няколко партии, но никой от тях нито за миг не си е позволил да политизира поклонението пред паметта на Апостола.

Това обаче направиха управляващите от ГЕРБ и така наречените патриоти, които квалифицираха гражданското шествие като политическо, само и само за да оправдаят освиркванията и гнева на народа към тях.

Тук дебело ще подчертая, че не одобрявам каквито и да било и срещу когото и да било подвиквания и освирквания в деня, когато почитаме паметта на Васил Левски. Самият президент Радев преди да произнесе словото си на паметника на Васил Левски също помоли всички присъстващи да се въздържат от това. Убеден съм, че и голямата част от присъстващите на поклонението също мислят така, но какво предизвика освиркванията срещу управляващите ...?

Напрежението от несправедливостта в българското общество е много силно, то вече е видимо и ще продължава да бъде видимо по всяко време и на всяко място. Напрежението за съжаление изби и по време на поклонението, когато шествието беше отдавна приключило. Това напрежение предизвика и освиркванията срещу управляващите. Предизвика ги факта, че повече от 30 години българският народ е лъган, беше ограбван, беше оставен без въздух, без вода, без качествено здравеопазване и образование. През тези 30 години надеждите на българските граждани останаха излъгани, а милиони българи напуснаха родината. От тези 30 години повече от 12 (или близо половината време) България се управлява от една шепа неграмотници, мутри и олигарси. ГЕРБ и Бойко Борисов управляват страната повече от 12 години, а през тях нито един от проблемите на българите не беше решен, напротив, проблемите се задълбочиха, българите обедняха, икономиката се срина, а с нея и надеждите на голяма част от българското общество.

Ето затова управляващите бяха освиркани, а някак ествествено го отнесе уж невинната учителка, с хубава усмивка, с мило личице и нежно гласче Йорданка Фандъкова, която управлява повече от 10 години София и вместо българската столица да се превръща в нормална и красива европейска столица, тя се разграбва, правят се некачествени ремонти, дори ремонти на ремонтите, изграждат се заводи за изгяряне на отпадъци в центъра на един от най-мръсните градове в света, малките квартални улички са се превърнали в лунен паизаж от огромните дупки по тях, мръсотията е навсякъде и най-вече в дробовете на нашите деца. Нито един от сериозните проблеми на София не беше решен, а зад миловидната усмивка на Йорданка Фандъкова се скри цялата мафия и олигарсите, които ограбиха парите, въздуха и водата на столичани. Фандъкова е зам.-председател на ГЕРБ и олицитворение на целия мутренски модел на управление, затова няма защо да се сърди на напълно справедливите подвиквания към нея „мафия", а да знае, че скоро ще има справедливост и възмездие и всеки ще понесе своята наказателна отговорност за своите действия или бездействия.

Вместо управляващите да търсят оправдание за собствените си грешки и грехове към народа, вместо да обвиняват президента или някой друг, че се е включил в гражданско шествие, което те много удобно нарекоха партийно, е добре да видят гредата в своето око.

Тезата и опорната точка на управляващите, че шествието е партийно, че то разделя българите и че поругава паметта на Апостола е несъстоятелна, така както са несъстоятелни и всички техни действия като управляващи. Именно ГЕРБ, Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова и цялата им мутринско-мафиотска и олигархична клика са тези, които вече повече от 12 години със своите дела поругават паметта на Апостола и всички български революционери, знайни и незнайни герои, които дадоха живота си за своботата и за независимостта на България.

Крайно време е управляващите да разберат, че дори да ползват цялата държавна машина, за да смачкат всеки, който надигне глава срещу несправедливостта в България, дори да ползват медиен комфорт, като купуват цели медии, журналисти и главни редактори, дори да ползват своите мутренски похвати, няма да успеят да сломят непримиримия българския дух.

И понеже Бойко Борисов обича постоянно да бяга от отговорност, бих го посъветвал сега да бяга колкото може по-бързо и по-далеч, защото народът вече се събуди и разбра, че България се намира в ситуация, в която са се намирали нашите предци в навечерието на Априлското въстание - Свобода или смърт!!!

Както нашите предци са извоювали свободата на България, така и ние сега ще освободим Родината от мутрите, олигарсите и от тези, които съсипват и ограбват нашия земен рай - България.

Да живее българският народ!

Да живее България!

Симеон Славчев
ПП МИР

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Псевдодемократични избори с изборни машинации - това са изборните победи на ГРЕБ.

24.02.2020 19:46:17

Анонимен

Браво!!!

23.02.2020 19:57:31

Анонимен

Поздравления за прекрасните думи в тази статия!

23.02.2020 18:08:44

обмислена провокация

червените са активизирали целия си криминален контингент и използват всеки повод за нападки към управляващите. А те са управляващи,защото спечелиха изборите. Не някакво шествие,не някакъв поход,избори. И всякакво освиркване ,за да покажат,че е лошо управлението не променя това, резултатите от изборите. Там се насочете с червените фенери и червеното мислене,има демократичен начин да покажете кого харесвате.

23.02.2020 16:58:36

Анонимен

Проверките са задължителни на фона на убийствата в централна Европа. Те, наистина, си го търсеха, но тук има ли някаква гаранция.

23.02.2020 16:40:58

Още малко истина...

Симеон Николов: Коктейлът от лъжи срещу Радев - душевна и морална деградация! . Коктейлът от гняв и лъжи, с който реагираха представители на управляващите на шествието, водено от президента Радев на 19. февруари е най–верния показател за душевна и морална деградация. Какво политизиране? Излъчените записи на патриотични песни или изпълненията на детски хор «Апостоле, от теб се учим всички..» ли е политизиране? Кратките скандирания придружили словото на Фандъкова идваха от хора, които вече бяха на площада, когато пристигна шествието, защото го отклониха да заобикаля и подложиха хората на изключително щателни проверки. Успяха да влязат не повече от 150 човека, когато започна възпоменателната церемония. А зад тях идваха хиляди, а не стотици, както съобщиха по БНТ. Разбира се, че се отказаха. Някои възмутени се връщаха, защото контролиращите искали да им вземат някакви женски спрейове. Други ги караха да се събличат. Целта бе повече от ясна. А причината за гневните коментари на управляващите е разбираема при такава мощна подкрепа за президента и шествие, каквото не помним. Още преди да завърши церемонията минах покрай паметника на Незнанйния войн и вечния огън. Беше пусто. Наоколо нямаше жива душа, защото районът бе отцепен. Само 7–8 деца стояха пред огъня и пееха, после рецитираха, а майките им стояха отстрани и снимаха с телефоните си. Неуспяли да влязат на площада, те изпълняваха своя програма за Левски. Стоях самотен на около 20–30 метра от тях, нямаше публика. Докато има такива деца и такива майки, ще я има България! И полицейски кордони и провокатори и гневни коментари и фалшифициране и пренаписване на историята няма да помогнат. Не го ли разбрахте?! Симеон Николов, бивш. зам.военен министър, фейсбук

23.02.2020 16:00:10

БРАВО!

Приветствам Симеон Славчев и редакцията на сайта за този манифест. Истинска радост е, че той има милиони съмишленици българи у нас и в чужбина.

23.02.2020 15:47:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.