• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

БСП няма да намали натиска към упрвляващите

БСП няма да намали натиска към упрвляващите

/КРОСС/ БСП няма да намали интензитета на своя натиск спрямо управляващите и ще играе ролята на уличаваща лупа. Това каза в интервю за седмичното обзорно предаване „Метроном" на радио „Фокус" директорът на „Галъп интернешанъл" Първан Симеонов по повод инициирания от опозицията вот на недоверие.

Той предупреди, че предстои да наблюдаваме през следващите няколко месеца активно политическо позициониране. Според него „двойният агент" в лицето на ДПС, бидейки балансьор между управляващите и левицата, се превръща в ключ към властта.

„Класика. Това прави ДПС. Понякога, когато ДПС играе за БСП, всъщност играе за ГЕРБ, защото ще даде възможност на управляващите да кажат: „Ето, ДПС ли искате да се върне на власт", даде пример Симеонов.

„ДПС няма против да бъде демонизиран, за партията е важно да е страшна и могъща в своята ниша. А иначе доволно може да се подложи на демонизация с цел реклама за мнимия противник", поясни политологът.

Първан Симеонов каза още, че темата за вота на недоверие не е случайно избрана от БСП. Според него левицата се опитва да нанесе удар там, където смята, че ГЕРБ е най-уязвима, като в същото време се опитва да се „прочисти" от корупцията в своите редици. Вотът на недоверие сам по себе си няма за цел да събаря правителства, а да създаде условия за активно дебатиране, допълни Симеонов.

Той констатира, че в много случаи подобен дебат има мобилизиращ ефект върху управляващите и не е изключено ГЕРБ дори да заздрави позициите си след вота.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.