• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

LG ще представи умен сензор и AllJoyn умни продукти за дома в рамките на IFA 2015

LG ще представи умен сензор и AllJoyn умни продукти за дома в рамките на IFA 2015

/КРОСС/ LG Electronics ще покаже своите най-нови умни технологии за дома по време на изложението IFA 2015. Новият умен сензор SmartThinQ® може да бъде прикрепян към много традиционни домакински уреди, за да ги направи „умни". LG ще представи умна фурна (Smart Lightwave Oven) и умен климатик (Smart Air Conditioner), съвместими с AllJoyn® - платформа с отворен код, разработена от Allseen Alliance за Интернет на нещата (Internet of Things - IoT).

Сензорът SmartThinQ е сферично устройство, което може да бъде прикрепяно към наличните домакински уреди като например перални машини или хладилници, за да разчита информация като вибрации и температура и да я комуникира към смартфоните на потребителите чрез приложението SmartThinQ. Например закрепването на сензора към вратата на стандартна пералня я трансформира в умен уред, който дава информация на потребителя кога програмата за изпиране е приключила. Прикрепете сензора SmartThinQ към хладилник и той ще изпраща известия до свързания към него смартфон кога срока на годност на определен хранителен продукт е на път да изтече. Сензорът ще следи колко пъти вратата се отваря, дори когато не сте вкъщи. А свързвайки сензора SmartThinQ към климатик или други уреди позволява на потребителите да ги контролират от разстояние чрез приложението SmartThinQ.

AllJoyn е софтуер с отворен код, който улеснява свързването и комуникацията между устройствата и приложенията. AllJoyn е одобрен от всички членове на Allseen Alliance - консорциум от над 180 компании от различни индустрии, обединени от идеята за „Интернет на нещата".

Съвместимата с AllJoyn Smart Lightwave фурна от LG позволява на потребителите да свалят, обновяват и споделят рецепти с приятели и роднини чрез своя смартфон. Фурната Lightwave Oven е оборудвана с Wi-Fi, позволявайки на обитателите на дома да използват своите смартфони, за да настроят фурната на необходимите за определено ястие програма, температурен режим и време за готвене. Умната фурна Smart Lightwave Oven може дори да се самодиагностицира и да помага за намирането на решения и онлайн информация за поддръжка чрез сервизния център на LG.

Умният климатик (Smart Air Conditioner) на LG не само сигнализира на притежателите си кога е време да подменят въздушния филтър, но може да бъде управляван и от разстояние чрез смартфон, така че вече няма да се налага да се прибирате в спарено помещение в края на горещ ден.

„Навлизането на умни домакински уреди в бита е бавно заради схващането, че технологиите не са лесно достъпни. LG има ангажимент да затвърди своята лидерска позиция на пазара за умни домакински уреди чрез иновации като SmartThinQ, които осигуряват истинско предимство и предлагат нови битови удобства чрез лесни за използване технологии," каза Жо Сеонг-жин, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company.

Умните домакински уреди и много други продукти на LG ще бъдат показани на щанда на LG по време на изложението IFA 2015 в зала 18 на изложбения център Messe Berlin от 4 до 9 септември.

 

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен новатор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 82 000 души в 119 представителства по целия свят. С продажби за 2013 г. на стойност 53,10 милиарда долара (58,14 трилиона корейски вона), LG се състои от четири бизнес подразделения - Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution и Vehicle Components - и е един водещите световни производители на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, миялни машини и хладилници. LG Electronics е ENERGY STAR партньор на 2014 г. За повече информация относно LG Electronics, моля посетете www.LGnewsroom.com.


Компанията LG Electronics Home Appliance е глобален лидер в индустрията за домакински уреди, системи за климатизация и за качество на въздуха. Компанията създава цялостни решения за дома, използвайки основните си технологични разработки, които са водещи в индустрията. LG има ангажимент даправи живота на потребителите по-добър като предлага добре замислени продукти включително хладилници, перални и миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки, вградени уреди, климатици, пречистватели и изсушители на въздуха. Взети заедно, тези продукти предоставят по-голямо удобство, отлична производителност, големи икономии и ползи за здравето. За повече информация посетете www.LG.com.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.