• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ ГЕРБ обявява война на Радев за изтребителите, пише на първа страница Труд. "Имаме вече достатъчно съмнения, че президентът е защитил решението за купуване на шведски изтребители", обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, допускайки, че има "висша корупционна схема". Заради това анкетна комисия в парламента ще разследва всичко, свързано с избора на изтребители за Българската армия.

Чиновниците масово се назначават без конкурс, съобщава вестник Сега. От над 10 700 нови попълнения миналата година едва 3869 са изпълнили задължителната по закон процедура, показва доклад за състоянието на администрацията през 2016 г. С промени в закона, готвени от екоминистерството, спират колите без катализатор. В интервю за 24 часа министърът на екологията Нено Димов е заявил, че освен проверки за неизправност на колите, е необходимо и проверка за катализатор. Състредоточили сме се върху проблема с катализаторите, защото той ни помага да решим един от главните въпроси - чистотата на атмосферния въздух, казва Димов за вестника.

Деца отключват алергии от басейни с повишено ниво на хлор, показва проверка на районните здравни инспекции по къпалните в страната, пише Монитор. Според изданието всеки четвърти басейн по морето не е проверен за годността му да изпълнява функциите си през настоящия летен сезон. Липса на достатъчно спасители и непълно оборудване на част от спасителните постове са основните нарушения, които са констатирани при проверките досега.

Учителка от Карлово призова последният урок по история тази седмицата за единадесетокласниците да бъде за Васил Левски. Това е станало по време на открития урок по родолюбие, който вестник Стандарт организира в родния град на Апостола. Според учебния материал по история учениците трябва да приключат срока с урока за Роналд Рейгън и Маргарет Тачър. Учителката Нели Славова е решила да промени програмата и да изнесе урок за Левски, в който ще разкаже малко познати факти и истории от живота на Дякона. Децата, които наесен ще бъдат в шести клас, ще трябва да изчетат 1156 страници, показва проверка на Телеграф. Според повечето деца и родители такъв обемен материал за толкова кратко време няма как да бъде запомнен и научен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.